INTESA SANPAOLO FINANSIRALA NOVI KRATKI FILM DANISA TANOVIĆA

INTESA SANPAOLO FINANSIRALA NOVI KRATKI FILM DANISA TANOVIĆA

“Prtljag” prikazan na Sarajevo Film festivalu

U okviru projekta perFiducia produciran prvi film izvan Italije* Film Danisa  Tanovića premijerno prikazan na ovogodišnjem SFF, a u sjedištu banke u Sarajevu otvorena izložba fotografija sa snimanja * Najpoznatiji filmski par Angelina Joly i Brad Pitt prisustvovali projekciji na otvorenom kinu Metalac

Kratki film “Prtljag” koji je režirao Danis Tanović, bosanskohercegovački dobitnik Oskara 2001. godine (za film “Ničija zemlja”), obogatio je perFiducia projekat sa prvom međunarodnom produkcijom koja, u filmskom žargonu, predstavlja pozitivnu i suštinsku pokretačku snagu zemalja koje se nalaze unutar domene poslovanja Intese Sanpaolo.

Novo ostvarenje Tanovića prikazano je na Sarajevo Film Festivalu 30.07.2011.godine  na otvorenom kinu Metalac pred više od 3.000 gledalaca. Nakon projekcije, filmska ekipa sa režiserom Tanovićem izašla je na pozornicu, na kojoj im se  pridružio i Danilo Guenzadirektor Direkcije za eksterne komunikacije Intesa Sanpaolo.

Danis Tanović se  tom prilikom javno zahvalio Grupi Intesa Sanpaolo koja mu je omogućila da snimi ovaj film uz potpunu umjetničku slobodu u izboru teme, glumaca i cjelokupne realizacije njegovog novog ostvarenja.

Te večeri kao gosti Sarajevo Film Festivala  kratko su boravile svjetske filmske zvijezde Angelina Joly i Brad Pitt, koji su izrazili želju da pogledaju novi film bh. dobitnika Oskara i 
zbog toga promijenile svoj protokol.

Izuzetna atmosfera na završnoj ceremoniji SFF-a i svjetskoj premijeri “Prtljaga” tako je dobila još jednu dimenziju više, kakvu niko nije mogao ni da predvidi.

“Prtljag” će u narednom periodu biti prikazan na značajnim međunarodnim festivalima, čime će promocija projekta perFiducia, Grupe Intesa Sanpaolo, kao i naše Banke  još više dobiti na kvalitetu.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri