ČASOPIS “THE BANKER” DODIJELIO INTESA SANPALO BANCI BIH NAGRADU ZA BANKU GODINE

ČASOPIS “THE BANKER” DODIJELIO INTESA SANPALO BANCI BIH NAGRADU ZA BANKU GODINE

Bankama članicama Grupe Intesa Sanpaolo u Italiji, Hrvatskoj i Srbiji takođe su na svečanoj ceremoniji u Londonu dodijeljene nagrade za najbolju banku u njihovim državama
Dodjeli nagrada u Londonu prisustvovala je Suzana Ćerimagić, direktor Direkcije marketinga, komunikacija i PR-a

LONDON/SARAJEVO, 1.decembar 2011 –  Finansijski časopis “The Banker”, dio izdavačke kuće Financial Times Group, sinoć je u Londonu dodijelio Intesa Sanpaolo četiri prestižne nagrade: Banka godine u Bosni i Hercegovini, Banka godine u Italiji, Banka godine u Hrvatskoj i  Banka godine u Srbiji.

Intesa Sanpaolo Banka BiHIntesa Sanpaolo ItalijaPrivredna banka Zagreb i Banca Intesa Beograd ponijele su laureat jednog od najprestižnijih finansijskih magazina u svijetu “The Banker”-a za njihovo poslovanje tokom 2011 godine.

“Vrlo smo ponosni na činjenicu da nas je jedan takav finansijski autoritet procijenio kao banku koja i u vrlo teškim ekonomskim uslovima uspijeva održati trend rasta i poboljšanja kvaliteta proizvoda i usluga za svoje klijente. Stabilnost i povjerenje su vrijednosti koje nastojimo da izgrađujemo u svim svojim poslovnim aspektima, što je do sada rezultiralo i dobrim finansijskim rezultatima”, istakao je Almir Krkalić, direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH povodom dobivanja nagrade časopisa “The Banker”.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina je članica  Grupe Intesa Sanpaolo od 2005.godine i spada među pet najvećih banaka u BiH. Pruža usluge za stanovništvo i korporativne klijente i posluje na području cijele BiH putem 53 poslovnice i široke mreže bankomata.  

Titulu „Banka godine“ magazin „The Banker“ dodjeljuje tradicionalno svake godine, a prilikom selekcije, izbor najuspešnijih je osim kvantitativnih kriterija, kao što su rast bilansne aktive ili profitabilnost, rukovođen i stepenom razvoja savremenih tehnologija i infrastrukture, kao i razvojem strategija orijentisanih ka budućnosti i njihovom praktičnom primjenom.

The Banker

Magazin „The Banker“ je veoma uticajan finansijski časopis čija istraživanja i analize se koriste kao parametri u svijetu biznisa. Titula »Banka godine«, koju ovaj magazin dodjeljuje za različite regione, zemlje i kategorije i smatra se jednom od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada. Od samog osnivanja 1926. godine, ovaj magazin se bavi praćenjem aktivnosti finansijske industrije i predstavlja pouzdan izvor globalnog finansijskog obavještavanja za pretplatnike u više od 150 zemalja. Raspolaže bazom podataka za više od 4.000 kreditnih institucija, na osnovu kojih vrednuje poslovnu snagu, renome, profitabilnost i ukupno stanje ovih kompanija.

Grupa Intesa Sanpaolo

Grupa Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih banaka u eurozoni i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji, u svim oblastima poslovanja. Zahvaljujući mreži od preko 5.900 ekspozitura, dobro pozicioniranih širom zemlje, grupacija u Italiji opslužuje oko 11,3 miliona klijenata.

Internacionalno poslovanje grupacije posebno je orijentisano na zemlje srednje, istočne i jugoistočne Evrope, kao i Mediterana, gdje sa mrežom univerzalnih banaka kroz 1.800 ekspozitura uslužuje 8,6 miliona klijenata

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri