DANAS JE U SARAJEVU POČEO SA RADOM ARMANI JUNIOR BASKET KAMP

DANAS JE U SARAJEVU POČEO SA RADOM ARMANI JUNIOR BASKET KAMP

Danas je u olimpijskoj dvorani Zetra počeo sa radom ARMANI JUNIOR BASKET KAMP u kojem učestvuje više od 60 dječaka i djevojčica koji treniraju u bh. košarkaškim klubovima.

Tri trenera čuvenog italijanskog košarkaškog kluba Olimpia Armani podijeliće svoje znanje sa malim sportistima iz KK KOŠ, KK Bosna, KK Željezničar i KK SPARS tokom trodnevnog rada (od 17 do 20,30 sati).

“Ovo je prvi put da se izvan Italije organizuje trening za djecu koja se već bave košarkom. Uz podršku Intesa Sanpolo Banke BiH mi smo došli u vaš grad, s obzirom na tradiciju i velika sportska imena poznata širom svijeta koje vaša zemlja ima u ovom sportu”, istakao je Paolo Monguzzi, direktor junior programa talijanskog kluba Olimpia Armani.

Osim rada sa djecom treneri bh. klubova će sa predstavnicima Olimpia Armani održati i tzv. sportsku kliniku na kojoj će razmijeniti svoja košarkaška iskustva i upoznati se sa novim metodama u radu.

Gosti ovog košarkaškog kampa biće i sportska ekipa NVO altruista “Svjetlo”, koja okuplja djecu sa umanjenim sposobnostima.

Armani Junior Basket kamp završava sa radom u četvrtak 19.04.2012. godine kada će učesnicima biti podijeljeni i prigodni certifikati.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je članica Grupe Intesa Sanpaolo sa sjedištem u Milanu i u posljednjih nekoliko godina je organizovala brojne sportske događaje za djecu u BiH, od kojih je i AC Milan Junior Kamp za nogometaše.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri