ODBOJKAŠI INTESA SANPAOLO BANKE BIH OSVOJILI PRVO MJESTO

ODBOJKAŠI INTESA SANPAOLO BANKE BIH OSVOJILI PRVO MJESTO

U Sarajevu su od 14. do 16.09.2012. održani sportski susreti zaposlenika banaka članica Grupe Intesa Sanpaolo iz 10 država.

Posebnu radost su priredili odbojkaši naše Banke koji su osvojili prvo mjesto, pobijedivši ekipu iz Slovačke (VUB Banka). Našu Banku su predstavljale i nogometna (M), košarkaška (M) i  odbojkaška (Ž) ekipa, koje nisu uspjele ostvariti vodeći plasman.

Na terenima sportskog centra ZETRA i pomoćnih stadiona Koševo takmičilo se više od 400 sportista u košarci (M i Ž), odbojci (M i Ž)  i nogometu. Takmičarske ekipe su stigle iz Slovenije(Banka Koper), Hrvatske(Privredna banka Zagreb), Srbije (Banca Intesa Beograd), Slovačke (VUB Banka), Mađarske (CIB Banka), Albanije (Intesa Sanpaolo Bank), Rumunije (Intesa Sanpaolo Bank), , Egipta (AlexBank), Italije (Friulcassa), Intesa Sanpaolo Card ( Hrvatska i Slovenija), a domaćin je bila Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH.

Gosti su bili smješteni u hotelu Holiday Inn, a osim sportskog programa bilo je organizovano upoznavanje sa kulturno-historijskim naslijeđem Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Cilj ovih susreta koji se vodi pod sloganom “We are Intesa Sanpaolo Group” je druženje zaposlenika, njegovanje sportskog duha i tolerancije, kao i proširenje granica i upoznavanje sa drugačijom tradicijom, običajima, kulturom i istorijom zemlje gdje se sportski susreti održavaju.

Ovo je  drugi puta a se Sportski susreti zaposlenika Grupe Intesa Sanpaolo održavaju u Sarajevu.

Za očekivati je da će i ovogodišnji učesnici iz Intesa Sanpaolo Grupe, noseći sa sobom najpozitivnije utiske o Sarajevu i BiH, odlučiti  da ponovo dođu kao turisti.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri