INTESA SANPAOLO BANKA BIH DOBILA NAGRADU HKD „ NAPREDAK“

INTESA SANPAOLO BANKA BIH DOBILA NAGRADU HKD „ NAPREDAK“

Povodom obilježavanja 110 godina postojanja Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu je 21.11.2012. godine upriličena svečana akademija na kojoj su uručena priznanja institucijama i osobama, koji su proteklih godina doprinijeli radu društva i kulture uopće.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je dobila priznanje „Dobrotvor“ za dugogodišnju podršku u stipendiranju mladih članova HKD „Napredak“. Predstavnici Banke Suzani Ćerimagić nagradu je uručio mons.prof.dr. Franjo Topić, predsjednik HKD „Napredak“.

Priznanja HKD „Napredak“, između ostalih, uručena su Visokom predstavniku u BiH dr. Valentinu Inzku, Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, Vladi Federacije BiH, Vladi Kantona Sarajevo, Fondu za zaštitu okoliša FBiH, Federalnom ministarstvu za okoliš i turizam, Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvu civilnih poslova BiH, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo i drugim zaslužnim „Napretkovim“ članovima i prijateljima.

O djelovanju „Napretka“ od njegovog osnutka do danas govorio je dopredsjednik HKD mr. Nikola Čiča. On je kazao kako je bitna odrednica „Napretkovog“ djelovanja tokom čitave povijesti permanentno građenje veza među ljudima i narodima na načelu tolerancije, ravnopravnosti, otvorenosti i suradnje.

Prisutne je pozdravio i predsjednik HKD „Napredak“ mons. prof. dr. Franjo Topić.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri