INTESA SANPAOLO I FONDACIJA „INTERKULTURA“ OBEZBIJEDILE STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE ĐAKA

INTESA SANPAOLO I FONDACIJA „INTERKULTURA“ OBEZBIJEDILE STIPENDIJE ZA ŠKOLOVANJE ĐAKA

Milano/Sarajevo 1.07.2013.- I ove godine Intesa Sanpaolo zajedno sa međunarodnom fondacijom „Interkultura“ dodijelila je stipendije za srednjoškolce za jednogodišnje  školovanje i boravak u inostranstvu. Ova saradnja velike bankarske grupe i međunarodne nevladine organizacije traje već devet godina, a dodjeljuje se u državama gdje ova banka posluje.

Od 59 stipendija koliko su Intesa Sanpaolo i Fondacija za internacionalnu obrazovnu razmjenu „Intercultura“ dodijelile i ove godine, 12 je uručeno djeci zaposlenika, 8 đacima koji su učestvovali u takmičenjima Fondacije, a 30 stipendija je po prvi put pripalo djeci klijenata, dok su članice ISP Grupe uručile djeci klijenata i zaposlenih 9 stipendija za školovanje i boravak u Italiji.

Intesa Sanpaolo Banka BiH, članica Grupe Intesa Sanpaolo, je u okviru ovog projekta obezbijedila jednu  stipendiju za Amilu Ahmethodžić, učenicu iz Sarajeva koja će školsku godinu 2013/2014 provesti u Italiji.

Velika ceremonija povodom dodjele stipendija održana je 28.06.2013. godine u Milanu.

Tom prilikom Enriko Kukijani (Enrico Cucchiani), izvršni direktor Intesa Sanpaolo Grupe izjavio je:
„U svijetu koji je sve više povezan i multikulturalan, potrebni su nam umovi koji ne poznaju granice. Privredu Italije pogodila je recesija nezapamćenog intenziteta i trajanja, zbog čega mladi danas sve teže pronalaze posao. Iskustvo studiranja u inostranstvu je izuzetna prilika za učenje i apsolutna privilegija. Intesa Sanpaolo nastoji da doprinese internacionalizaciji privrede Italije kao i usavršavanju mladih, i upravo zbog toga ulažemo u „Intercultura“ program stipendija za inostranstvo koje su dostupne ne samo djeci zaposlenih u banci, već i sinovima i ćerkama naših klijenata“.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri