INTESA SANPAOLO BANKA BIH OMOGUĆAVA PRIMANJE I SLANJE NOVCA U INOSTRANSTVO PUTEM INTERNACIONALNE KOMPANIJE MONEYGRAM

INTESA SANPAOLO BANKA BIH OMOGUĆAVA PRIMANJE I SLANJE NOVCA U INOSTRANSTVO PUTEM INTERNACIONALNE KOMPANIJE MONEYGRAM

DALLAS (Texas) / Sarajevo ( 12.11. 2013 ) – Građani u Bosni i Hercegovini sada će biti u mogućnosti slati i primati novac od porodice i prijatelja širom svijeta zahvaljujući sporazumu sklopljenom između MoneyGram, vodeće globalne kompanije  za prenos novca i  Intesa Sanpaolo Banke BiH, članice Intesa Sanpaolo Grupe. 

MoneyGram ovim ugovorom povećava broj klijenata u svakoj zemlji, koji mogu koristiti brzu i pouzdanu uslugu za prenos novca.

“MoneyGram se zalaže za širenje mreže kako bi se zadovoljile potrebe korisnika širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu “, rekao je Massimo Canovi , potpredsjednik kompanije za južnu Evropu  i dodao:
“Klijenti u tim zemljama su važni za nas, a mi smo uvjereni da će nam taj odnos   pomoći da kontinuiranim nastojanjima poboljšamo kvalitet i dostupnost naše usluge za prenos novca“.

„Konstantno širimo paletu proizvoda i usluga za naše klijente, koju smo sada obogatili i sa novom uslugom slanja novca putem MoneyGrama. Radi se o brzom i jednostavnom transferu novca putem ove svjetski poznate kompanije. Intesa Sanpaolo Banka je među prvim bankama u Bosni i Hercegovini koja pruža uslugu slanje novca putem MoneyGrama, kako za svoje klijente tako i za sve građane Bosne i Hercegovine“, kazao je Amir Termiz, direktor Sektora poslova sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci BiH, povodom sklapanja ugovora .

O Intesa Sanpaolo 

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina je jedna od vodećih banaka na teritoriji Bosne i Hercegovine, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka je u većinskom vlasništvu Intesa Sanpaolo Holding International SA , koja je u potpunom vlasništvu Intesa Sanpaolo SpA Milano, jedne od vodećih evropskih bankarskih grupacija. Intesa Sanpaolo je prisutna u više od 40 zemalja širom svijeta, dok u 12 zemalja u srednjoj i istočnoj Evropi i regiji Mediteranskog bazena djeluje preko svojih banaka-podružnica sa 1.500 agencija i opslužuje 8,4 miliona klijenata .
Intesa Sanpaolo Banka Bosna i prisutna je na cijeloj teritorij Bosne i Hercegovine sa svojom mrežom poslovnica i bankomata.

O MoneyGram International

MoneyGram International,vodeća kompanija za prenos novca, omogućava korisnicima koji se ne služe u potpunosti tradicionalnim finansijskim institucijama da zadovolje svoje finansijske potrebe. MoneyGram nudi usluge prenosa novca širom svijeta kroz globalnu mrežu od 327.000 agenata u mjestima – uključujući maloprodaju, međunarodne poštanske urede i finansijske institucije, u gotovo 200 zemalja. MoneyGram također nudi usluge plaćanje računa u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. MoneyGram je uvrštena na NASDAQ berzi oznakom MGI. Da biste saznali više o prenosu novca ili plaćanju računa na jednom mjestu posjetite www.moneygram.com ili se povežite na Facebooku.