ČASOPIS “THE BANKER” DODIJELIO NAGRADE INTESI SANPAOLO ZA „BANKU GODINE U BIH“ I „BANKU GODINE U ITALIJI“

ČASOPIS “THE BANKER” DODIJELIO NAGRADE INTESI SANPAOLO ZA „BANKU GODINE U BIH“ I „BANKU GODINE U ITALIJI“

LONDON/MILANO/ SARAJEVO, 2.decembar 2013 – Finansijski časopis “The Banker”, dio izdavačke kuće Financial Times Group, dodijelio je Intesi Sanpaolo nagrade za 2013. godinu i to za „Banku godine u Bosni i Hercegovini“ i za „Banku godine u Italiji“.

Nagrade je primio predstavnik Intesa Sanpaolo na svečanosti održanoj proteklog vikenda u Londonu. Ovo je drugi put da ugledni finansijski magazin proglašava Intesa Sanpaolo Banku d.d. za banku godine u BiH (2011. i 2013.), a četvrti uzastopni put da prestižno priznanje dodjeljuje za Intesu Sanpaolo u Italiji.

“ I u ovoj izuzetnoj teškoj poslovnoj godini Intesa Sanpaolo Banka BiH je uspjela da održi stabilnost i pruži neophodnu finansijsku podršku privredi i stanovništvu, stavi pod kontrolu rizične plasmane, a istovremeno stalno modernizuje svoje usluge i proizvode. Nagrada cijenjenog finansijskog časopisa, koju dobivamo po drugi put, je za nas posebno važna jer je naša poslovna strategija prepoznata kao dobar put za prevladavanje svih ekonomskih izazova”, kazao je direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH Almir Krkalić, povodom ovog priznanja.

„Mi smo zaista počašćeni ovom nagradom“, istakao je Carlo Messina, direktor i predsjednik Uprave Sanpaolo Grupe Intesa dodavši:

“U recesijskom okruženju koje je i dalje vrlo zahtijevno za bankarski sektor, naša banka ostvarila je dobre rezultate, visoke omjere kapitala i likvidnosti, te tako obezbijedila vodeću poziciju u eurozoni na ljestvici uspješnosti. Želio bih se ovim povodom zahvaliti našem timu za naporan rad. Ja vjerujem da ćemo zahvaljujući kohezivnom i motivisanom menadžmentu i 94.000 naših zaposlenika, koji rade u Italiji i u 41 državi širom svijeta potvrditi ove rezultate“.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina je članica Grupe Intesa Sanpaolo od 2005.godine i spada među pet najvećih banaka u BiH. Pruža usluge za stanovništvo i korporativne klijente i posluje na području cijele BiH.

Titulu „Banka godine“ magazin „The Banker“ dodjeljuje tradicionalno svake godine, a prilikom selekcije, izbor najuspešnijih je osim kvantitativnih kriterija, kao što su rast bilansne aktive ili profitabilnost, rukovođen i stepenom razvoja savremenih tehnologija i infrastrukture, kao i razvojem strategija orijentisanih ka budućnosti i njihovom praktičnom primjenom.
 

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri