Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa donirali 22.000 KM za projekat NVO OTVORENA MREŽA

Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa donirali 22.000 KM za projekat NVO OTVORENA MREŽA

Sarajevo, 2.10.2015 godine – Intesa Sanpaolo Banka BiH i kompanija Visa donirali su 22.000 KM NVO OTVORENA MREŽA“  za projekat „Gradimo srcem BiH“.

„Treću godinu zaredom Intesa Sanpaolo Banka BiH, u saradnji sa kompanijom Visa, organizuje humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, u okviru koje se prikupljaju sredstva za građane, koji su iz različitih razloga zdravstveno i egzistencijalno ugroženi. Partner u ovim akcijama je NVO OTVORENA MREŽA, koja je i u 2015. godini nastavila sa podrškom bh. stanovništvu, stradalom u prošlogodišnjim poplavama. Banka i Visa su obezbijeđena sredstva od 22.000 KM  donirali za projekat „Gradimo srcem BiH“, istakla je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH i dodala:

„Naši klijenti, koji su u vrijeme ove akcije plaćali karticama Visa Inspire, na svojevrstan način pomažu bh. građanima u teškoj materijalnoj situaciji. Zavisno od broja tih transakcija Intesa Sanpaolo Banka BiH je bez dodatnog troška za klijente, izdvojila donatorska sredstva i time se potvrdila kao društveno odgovorna kompanija. Ovim putem se zahvaljujemo svim našim klijentima, koji su učestvovali u našoj akciji“.

 „Intesa Sanpaolo Banka je po ko zna koji put pokazala svoju društvenu odgovornost i zaista mislim da je ovo pravi model saradnje između društveno odgovornih firmi i onih koji realizuju projekte na licu mjesta za one najugroženije. Ovaj put su udružena sredstva za izgradnju objekata za lica koja su svoje domove izgubila u poplavama. S druge strane, NVO OTVORENA MREŽA je pokazala put, kojim su krenuli svi, da bi oni koji su izgubili sve, dobili ne samo krov nad glavom, nego i svu potrebnu dokumentaciju i infrastrukturu za nastavak normalnog života“, kazao je Almir Čehajić-Batko, predsjednik NVO OTVORENA MREŽA, prilikom uručenja donacije. 

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri