Intesa Sanpaolo podržava zaštitu kulturne baštine regiona

Intesa Sanpaolo podržava zaštitu kulturne baštine regiona

Sarajevo, 28.07.2016. godine – Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički Univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Intesa Sanpaolo Banka BiH, objavile su drugi po redu javni poziv za prijave u „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“ školu namijenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko – jonskog područja, koja ima za cilj unapređenje kulturno-istorijske baštine regiona kroz razvoj inovativnih „start-up“ inicijativa.

Projekat omogućava mladima da koristeći svoje vještine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se sa kolegama iz drugih zemalja. Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za „start up“ projekte, kao i planiranja i pokretanja „start up“ inicijativa.

Svoje poslovne ideje za pokretanje „start-up“ projekata, koji doprinose zaštiti kulturne baštine, do 15.09.2016. godine mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko – jonskog područja: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Albanije, Grčke i Italije, popunjavanjem obrasca na internet stranici http://startupschool.ecapital.it/.

Kandidati će prezentovati svoje poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspješnijih biće obavljena do 30.09.2016. godine, dok će se predavanja i radionice održati u italijanskom gradu Ankona u periodu između 17.10. i 16.12.2016. godine.

Projekat „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“ pokrenut je 2015. godine, kada je školu pohađalo 25 mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Albanije, Grčke i Italije.

Intesa Sanpaolo Banka BiH , članica Intesa Sanpaolo, je među vodećim bankama u BiH.

Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih bankarskih grupacija eurozone koja zahvaljujući svojoj međunarodnoj mreži pruža podršku korporativnim klijentima u 29 zemalja svijeta, dok putem  Divizije internacionalnih banaka članica strateški pokriva još 12 tržišta centralne i istočne Evrope, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike, nudeći klijentima usluge u segmentima poslovanja sa stanovništvom, komercijalnog i korporavnog bankarstva.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri