Klinici za dječije bolesti u Banjaluci uručena donacija Intesa Sanpaolo Banke BiH

Klinici za dječije bolesti u Banjaluci uručena donacija Intesa Sanpaolo Banke BiH

Sarajevo, 7.09.2016. godine – Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH uručili su danas opremu za mliječnu kuhinju u Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci. Sredstva za ovu donaciju prikupljena su u humanitarnoj kampanji „Inspirisani srcem“, koji su organizovali  Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa.

“U ovogodišnjoj kampanji, koja je organizovana od 15. juna do 15 avgusta 2016. godine, od svake transakcije Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez naplate dodatne naknade izdvojeno je 0,10 KM za pedijatrijske odjele bolnica u BiH, među kojima je i vaša klinika.  Projekat je 2013. godine inicijalno pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH, da bi se 2014. pridružila i kompanija Visa. Cilj ove kampanje je da motiviše potrošače da izaberu bezgotovinski način plaćanja, jer tokom i najmanje transakcije obezbjeđuju veliki doprinos fondu kampanje.“, kazao je prilikom uručenja donacije Amir Termiz, izvršni direktor za poslove sa stanovništvom u Intesa Sanpaolo Banci BiH.

Načelnik Klinike za dječije bolesti UKC RS dr Stojislav Konjević, pedijatar-intenzivista, tom prilikom je rekao:

“U ime Klinike za dječije bolesti Univezitetskog kliničkog centra RS i u svoje lično ime zahvaljujem se Intesa Sanpaolo Banci na pokazanom društveno odgovornom ponašanju i uručenoj donaciji. Radi se o dvije savremene rashladne vitrine koje ispunjavaju potrebne standarde i koje će biti instalirane u mliječnoj kuhinji gdje se čuva sva potrebna hrana za bebe i veću djecu. Takođe, dobili smo jedan portabilni pulsni oksimetar za praćenje frekvence srca i saturacije krvi kiseonikom koji će se koristiti na odjelima i služi za potrebe pacijenata. Ovim putem pozivamo i druge kompanije da pokažu ovakvo društveno odgovorno ponašanje i da pokažu veći interes kada je u pitanju nabavka bilo kakve opreme koja je od velike pomoći bolesnoj djeci.”

Predstavnicima Klinike za dječije bolesti uručena je i slika, čiju je skicu napravio student Likovne akademije, a obojila djeca i građani, koji su učestvovali na otvorenoj likovnoj radionici organizovanoj povodom završetka humanitarne akcije „Inspirisani srcem“.

„Cijelu kampanju smo završili zanimljivim događajem čiji je slogan bio „Inspirisani srcem naslikani s ljubavlju“.Naši klijenti cijene ovakvu vrstu projekata i uvijek su spremni da podrže kampanje koje imaju za cilj da pomognu drugim ljudima. Sigurni smo da djeca koja borave u bolnicama odvojena od svojih porodica zaslužuju pažnju svih nas i zato smo odlučili da njihov boravak učinimo što je moguće ugodnijim”, izjavila je prilikom uručenja donacije Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH su juče uručili donaciju pedijatrijskom odjelu bolnice u Travniku, a narednih dana posjetiće bolnice u Mostaru, Tuzli i Sarajevu, te će tako ukupni fond u iznosu od 24.000 KM, koji je prikupljen u humanitarnoj akciji „Inspirisani srcem“ i iskorišten za nabavku neophodne opreme doći do naših najmlađih sugrađana.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri