Visa i Intesa Sanpaolo Banka BiH su inspirisali korisnike kartica na svakodnevno korištenje bezgotovinskog načina plaćanja

Visa i Intesa Sanpaolo Banka BiH su inspirisali korisnike kartica na svakodnevno korištenje bezgotovinskog načina plaćanja

Sarajevo, 5. septembar 2016. Kraj dvomjesečne kampanje za promociju bezgotovinskih plaćanja “Inspirisani srcem”, u organizaciji Intesa Sanpaolo Banke BiH i podršku kompanije Visa, obilježen je kreativnim događajem u centru Sarajeva. Više od 100 korisnika Visa Inspire kartica i medija okupilo se u Ulici Ferhadija kako bi obojili slike koje će zajedno sa donacijom biti uručene u nekoliko dječijih bolnica u zemlji.

Projekat je 2013. godine inicijalno pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH, da bi se 2014. istom pridružila kompanija Visa. Projekat ima za cilj da motiviše potrošače da izaberu bezgotovinski način plaćanja, jer tokom i najmanje transakcije obezbjeđuju veliki doprinos fondu kampanje. Ove godine, tokom perioda od dva mjeseca, od 15. juna 2016. do 15. avgusta 2016, za svaku obavljenu transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez naplate dodatne naknade korisnicima kartica, Banka je donirala 0,10KM.

Prikupljena sredstva su namijenjena za kupovinu opreme za pedijatrijska odjeljenja u bolnicama u Sarajevu, Tuzli, Travniku, Mostaru i Banja Luci. Osim opreme koja je donirana, svaka bolnica će dobiti po jednu jedinstvenu sliku, za koju su svaku skicu izradili mladi umjetnici, a obojili korisnici Visa Inspire kartica.

Kako je saopšteno, Intesa Sanpaolo Banka BiH tokom kampanje prikupila je 24.000KM, što je povećanje u odnosu na 22.000KM koliko je prikupljeno prošle godine tokom tromjesečne kampanje.

“Kampanja ‘Inspirisani srcem’ veoma je uspješna od samog pokretanja, a ovogodišnji rezultati su još bolji. Naši klijenti cijene ovakvu vrstu projekata i uvijek su spremni da podrže kampanje koje imaju za cilj da pomognu drugim ljudima. Sigurni smo da djeca koja borave u bolnicama odvojena od svojih porodica zaslužuju pažnju svih nas i zato smo odlučili da njihov boravak učinimo još udobnijim i prijatnijim”, izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH ističući da Banka bilježi konstantan rast plaćanja Visa Inspire karticom, posebno kada je riječ o bezgotovinskim transakcijama.

Biljana Petruševska Trajkovska, Visa menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju i teritoriju Kosovo izjavila je:

Drago nam je da smo dio projekta ‘Inspirisani srcem’, koji je pokrenuo naš dugogodišnji klijent i partner Intesa Sanpaolo Banka BiH. Cilj kompanije Visa je da ljudima obezbijedi brza, jednostavna i sigurna svakodnevna plaćanja i drago mi je da smo inspirisali korisnike kartica da koriste svoje platne kartice i podrže ovaj projekat. Visa bilježii porast bezgotovinskog plaćanja Visa karticama u Bosni i Hercegovini i to nije slučaj samo tokom specijalnih kampanja. Rezultati sa tržišta su ohrabrujući jer ukazuju na rastuću upotrebu kartica i zamjenu gotovine u sistemu. Vjerujemo da će trend elektronskog plaćanja nastaviti da raste kako sve više kupaca i trgovaca bude uviđalo prednosti bezgotovinskog plaćanja, dok inovativni proizvodi, usluge i rješenja koje kompanija Visa obezbjeđuje, kao što su beskontaktno plaćanje, mogu ubrzati i podržati promjene u ponašanju i navikama potrošača.”

Ove godine, RSG radio, jedna od vodećih radio stanica u Bosni i Hercegovini pridružila se projektu i podržala kampanju kao medijski partner.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri