Časopis „Corporate Knights“ proglasio Intesu Sanpaolo jednom od 20 najodrživijih korporacija na svijetu

Časopis „Corporate Knights“ proglasio Intesu Sanpaolo jednom od 20 najodrživijih korporacija na svijetu

Milano/Davos, 17.01. 2017. – Na objavljenom popisu  kanadskog časopisa„Corporate Knights Index“, koji se posebno bavi održivim kapitalizmom, Grupa Intesa Sanpaolo navedena je kao jedna od 20 najodrživijih korporacija na svijetu. Jedina je talijanska bankarska grupacija koja se nalazi na popisu zahvaljujući dokazanoj sposobnosti razvoja strategija za upravljanje rizikom i mogućnostima u sektorima okoliša, društva i upravljanja.

To prestižno priznanje, koje je objavljeno na ovogodišnjem Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu, temelji se na posebnoj važnosti koju Grupa Intesa Sanpaolo pridaje održivosti. Riječ je o pothvatu kojim su omogućena daljnja priznanja na temelju vodećih indeksa održivosti poput indeksa održivosti Dow Jones Sustainability Indices (svijet i Europa), popis CDP A-List i popis FTSE4Good (globalno i Europa).

Časopis „Corporate Knights“ analizirao je više od 4.900 kompanija prema 14 različitih kriterija. Posebna se važnost pridavala korporativnim politikama za okoliš, ljudske resurse, plaće, važnosti koju uprava pridaje održivosti, inovacijama, transparentnosti i lancu dobavljača.

„Činjenica da smo jedna od 20 najodrživijih korporacija na svijetu dostojno je priznanje našoj dalekosežnoj predanosti okolišu, inovacijama, transparentnosti i ljudskim resursima Grupe“, rekao je Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo.

„Koncept održivosti odnosi se na sve aktivnosti Grupe: društvenu i ekološku održivost te dugoročnu finansijsku održivost. Sa zadovoljstvom prihvaćamo ovo prestižno priznanje jer nam služi kao motivacija da nastavimo slijediti put koji smo odabrali i dalje unaprijedimo svoju učinkovitost na području održivog rasta.“

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri