“Inspirisani srcem” kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa

“Inspirisani srcem” kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa

Sarajevo, 19.06.2017. godine – Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s kompanijom Visa pokrenula je kampanju “Inspirisani srcem” s ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu opreme za domove za nezbrinutu djecu u šest gradova diljem Bosne i Hercegovine: Sarajevo (Pazarić ), Tuzla, Zenica, Mostar, Međugorje i Banjaluka. Ove godine, od 15. 06. do 15.07. 2017. za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Banka će donirati 0,10 KM.

Izdavajanje sredstava za donaciju ne opterećuje troškove klijenata, ali su oni na ovaj način uključeni u humanitarnu kampanju“, izjavila je Lejla Dizdarević, direktor Direkcije  za PR i marketing komunikacije u Intesa Sanpaolo Banci BiH. Dizdarević je istakla da je to peta kampanja “Inspirisana srcem” i da Banka bilježi stalni rast plaćanja Visa Inspire karticama.

 “Klijenti cijene jednostavno i sigurno bezgotovinsko plaćanje, posebno kada donose još više prednosti, kao u ovom projektu. Sretni smo što vidimo da su naši korisnici kartica spremni podržati kampanje, koje pomažu drugim ljudima “.

Kampanju je pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH 2013. godine, a Visa se  pridružila naredne godine.

Projekat “Inspirisani srcem” ima za cilj podsticanje potrošača da se odluče za svakodnevne bezgotovinske uplate, budući da čak i najmanja transakcija osigurava doprinos fondu kampanje i onih građana koji trebaju pomoć.

Vladimir Đorđević, generalni direktor Visa SEE izjavio je:                                                                  

Drago nam je da smo i ove godine deo projekta” Inspirisani srcem “, pokrenutog od strane našeg dugogodišnjeg klijenta i partnera Intesa Sanpaolo Banke BiH. Cilj kompanije Visa je da potrošačima omogući brza, jednostavna i sigurna svakodnevna plaćanja Nadamo se da će aktuelna kampanja dodatno motivisati klijente  Banke Intesa da svoje platne kartice koriste zasvakodnevnu kupovinu i time podrže ovu humanu inicijativuVisa bieži povećanje bezgotovinskog plaćanja karticama u Bosni i Hercegovini, a to nije slučaj samo tokom posebnih kampanja. “

Prepoznajući važnost ove akcije, projektu su se kao medijski partneri pridružili  Radio RSG i Info Media Group d.o.o. Banjaluka.


O Intesa Sanpaolo Banci BiH: Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka pruža usluge za stanovništvo i pravna lica.

O Visa Inc .: Visa Inc (NYSE: V) je globalna tvrtka za tehnologiju plaćanja koja povezuje potrošače, poslovne subjekte, finansijske institucije i vlade u više od 200 zemalja i teritorija na brze, sigurne i pouzdane elektroničke isplate. Posjeduje jednu od najnaprednijih svjetskih mreža za obradu – VisaNet – koja može upravljati sa više od 67.000 transakcijskih poruka u sekundi, uz zaštitu od prevare za potrošače i osigurana plaćanja za trgovce. Visa nije banka niti izdavač kartice, niti odobrava kredite, niti utvrđuje kamate i naknade za klijente. Visa inovacije, međutim, omogućuju svojim klijentima financijskim institucijama da ponude klijentima više izbora: platiti sada s terećenjem, platiti unaprijed s prepaidom ili kasnije platiti kreditnim proizvodima. Za više informacija posjetite www.corporate.visa.com, https://www.facebook.com/VisaBosniaAndHerzegovina.


Kontakt

Intesa Sanpaolo Banka BiH                                                                                                                 

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije

Intesa Sanpaolo Banka BiH                        

e-mail: lejla.dizdarevic@intesasanpaolobanka.ba

         tel.: 033 497 618


Visa

Inna Derkach, Senior Director, Corporate Relations, Visa CISS&SEE

e-mail: iderkach@visa.com

tel: +38 044 22 00 637

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri