Šesta kampanja “Inspirisani srcem” Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa

Šesta kampanja “Inspirisani srcem” Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa

Sarajevo, 8.05.2018. godine – Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s Visom šesti put zaredom pokreće kampanju “Inspirisani srcem” u okviru koje će biti prikupljena sredstva za obnovu osnovne škole u BiH. Ove godine, od 1. do 31.05. 2018. za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Banka će donirati 0,10 KM.

“Zadovoljstvo nam je da i ove godine možemo najaviti humanitarnu akciju Banke pod nazivom „Inspirisani srcem“, a koja nam ponovo pruža priliku da učinimo nešto dobro i pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. Ovo je šesta godina da Banka uz podršku svojih klijenata i kompanije Visa organizuje plemenitu kampanju “Inspirisani srcem”. Cilj svake društveno odgovorne kompanije nije samo ostvarenje profita, nego i stvaranje boljih uslova u zajednici u kojoj posluje, a upravo to činimo tako što ćemo 0,10 KM od svake transkacije Visa Inspire karticom izdvojiti ovog puta za obnovu prostora osnovne škole. Naši klijenti koji koriste karticu tako čine dobro djelo, bez dodatnih troškova za njih”, kaže Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Vladimir Đorđević, regionalni menadžer Visa-e za SEE ističe:

” Ponosni smo što smo partner Intesa Sanpaolo Banke BiH u projektu”Inspirisani srcem”, šestom po redu, i omogućavamo da se putem bezgotovinskog plaćanja obezbijedi dobrotvorni fond. Ovaj projekat ne samo da donosi prednosti bezgotovinskog plaćanja klijentima, kao što su brzina, praktičnost i sigurnost, nego i omogućava pozitivan društveni uticaj. Vjerujemo da će ova kampanja potaknuti klijente da koriste svoje kartice za svakodnevnu kupovinu i poduprijeti naš cilj kako bismo osigurali bolje uslove za osnovne škole u zemlji.”

Kampanju je pokrenula Intesa Sanpaolo Banka BiH 2013. godine, a Visa se  pridružila naredne godine.

Projekat “Inspirisani srcem” ima za cilj podsticanje potrošača da se odluče za svakodnevno bezgotovinsko plaćanje, budući da čak i najmanja transakcija osigurava doprinos fondu kampanje i onih građana i institucija, koji trebaju dodatnu podršku.

Prepoznajući važnost ove akcije, projektu su se kao medijski partneri pridružili  Radio RSG, TV Hayat i portal www.klix.ba.

O Intesa Sanpaolo Banci BiH: Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. 

Visa Inc. (NYSE: V) je vodeći svjetska tvrtka za digitalna plaćanja. Naša je misija povezati svijet putem najinovativnijih, najpouzdanijih i sigurnijih platnih mreža – omogućavajući napredovanje pojedinaca, kompanija i ekonomije. Naša napredna globalna mreža za obradu, VisaNet, osigurava sigurna i pouzdana plaćanja širom svijeta te sposobna za prenošenje više od 65.000 transakcijskih poruka u sekundi. Neprestano fokusiranje tvrtke na inovacije katalizator je brzog rasta povezane trgovine na bilo kojem uređaju i pokretačka snaga i ostvarenje bezgotovinske budućnosti za svakoga, svugdje. Za više informacija posjetite usa.visa.com/about-visa, www.visasoutheasteurope.com i facebook.com/VisaBosnia


Kontakt za medije:

Intesa Sanpaolo Banka BiH                                                                                                                 

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije

e-mail: lejla.dizdarevic@intesasanpaolobanka.ba

          tel.: + 387 (0) 33 497 618


Visa Inc.

Anna Serdyuk

Director, Corporate Communications

Visa CIS&SEE

+38 044 22 00 300

aserdyuk@visa.com

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri