Uspješno završena kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i VISE “Inspirisani srcem”

Uspješno završena kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i VISE “Inspirisani srcem”

Sarajevo, 19. juna 2018. – Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu s Visa-om, uspješno je završila šestu po redu kampanju “Inspirisani srcem”, koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za obnovu osnovne škole u BiH. Novac će biti utrošen za obnovu sanitarnog prostora u Osnovnoj školi “Mirsad Prnjavorac” u Vogošći, koju pohađa više od 900 učenika.

Princip kampanje  je već prepoznatljiv: za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente u periodu od 1. do 31.05.2018. godine, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.

“Svake godine naši klijenti pokazuju da su spremni da podrže humanitarnu kampanju “Insprisani srcem” i na taj način potvrđuju da su akcije društvene odgovornosti koje poduzima Banka opravdane. Posebno su time obradovani korisnici tih sredstava, a njihovo zadovoljstvo nas motiviše da ovaj projekat planiramo i u sljedećoj godini. U okviru kampanje Inspirisani srcem, koju Intesa Sanpaolo Banka u saradnji sa Visa-om organizuje od 2013. godine, donirano je više od 130.000 KM različitim ustanovama i udruženjima.”, istakla je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Vladimir Đorđević, regionalni menadžer Vise za SEE je kazao:

„Veoma nam je drago da je i ove godine projekat “Inspirisani srcem” bio uspješan kao i sve prethodne inicijative. Ovo je dobar primjer načina na koji Visa i Intesa Sanpaolo Banka BiH podstiču donacije u dobrotvorne svrhe kroz bezgotovinska plaćanja. Počeli smo ovaj projekat sa jednom idejom – da ostvarimo pozitivan društveni uticaj i motivišemo potrošače da koriste svoje kartice pri svakodnevnim kupovinama, dok na taj način doprinose lokalnoj zajednici. Ove godine, odlučili smo da udružimo naše snage i poboljšamo uslove u Osnovnoj školi: “Mirsad Prnjavorac”.

Direktorica OŠ “Mirsad Prnjavorac” Sabiha Salčin izuzetno je obradovana da se Intesa Sanpaolo Banka BiH odlučila da novac od humanitarne kampanje izdvoji za ovu školu.

“Naša škola izgrađena je još pedesetih godina prošlog vijeka, i na žalost zbog različitih okolnosti, a posebno devastiranja u toku rata, svi sanitarni čvorovi nisu bili obnovljeni. Sada će to uz pomoć Banke i njenih klijenata biti urađeno. Školu pohađa više od 900 učenika i zaista nam je važno da škola ima adekvatne uslove za rad, ali sredstva za rekonstrukciju cijelog prostora nismo mogli ranije obezbijediti iz drugih izvora”.

Projekat “Inspirisani srcem” pokrenula je u 2013. godini Intesa Sanpaolo Banka BiH, a 2014. godine kompanija  Visa se pridružila projektu. Cilj je motivirati korisnike da odaberu bezgotovinsko plaćanje, jer oni doprinose kampanji i pri najmanjoj transakciji.

Projektu su se ove godine kao medijski partneri pridružili  Radio RSG, TV Hayat i portal www.klix.bate na taj način pridonijeli uspjehu ovogodišnje akcije.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri