“Inspirisani srcem” – velika humanitarna akcija Intesa Sanpaolo Banke BiH i VISE

“Inspirisani srcem” – velika humanitarna akcija Intesa Sanpaolo Banke BiH i VISE

Sarajevo, 09.05. 2019. – U periodu od 01. do 31.05.2019. godine Intesa Sanpaolo Banka BiHu partnerstvu sa Visa-om pokrenula je još jednu, sedmu u nizu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“. Ove godine prikupljena sredstva će biti donirana porodilištima u Bosni i Hercegovini, za unapređenje uslova i oplemenjivanje prostora njihovih odjela, saopšteno je na današnjoj press konferenciji organiziranoj povodom inauguracije akcije.


„Do danas, već šest puta smo zajedno s našim klijentima organizirali ovaj projekt i za rezultat imali izvanredna djela na dobrobit cijele zajednice. Kao tim, radujemo se još jednoj u nizu“, rekao je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH, predstavljajući ovogodišnju „Inspirisani srcem“ akciju. U proteklim je godinama, podsjetio je Termiz prisutne na konferenciji, prikupljeni novac bio doniran u različite fondove i svrhe: za liječenje građanki i građana u inostranstvu, saniranje posljedica poplava 2014.godine, za opremanje i poboljšanje uslova na pedijatrijskim odjelima klinika u BiH, domovima za djecu bez roditeljskog staranja i za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

„Inspirisani srcem“ koristi vrlo jednostavan i već poznat princip. Za svaku transakciju napravljenu Visa Inspire karticom tokom mjeseca maja, Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa će donirati iznos od 0,10 KM ne tereteći pri tom dodatno račune svojih korisnika, nego koristeći vlastita sredstva namijenjena društveno-odgovornim projektima u zajednici. Tako generirana sredstva će u punom iznosu biti donirana za unapređenje uslova u porodilištima u Bosni i Hercegovini.


Vladimir Đorđević, regionalni menadžer kompanije Visa za SEE je kazao:

“Veoma smo ponosni što smo partneri sa Intesa Sanpaolo Bankom, kako bismo pomogli lokalnoj zajednici u BiH, s obzirom na to da je to u skladu  sa našom misijom koja je, između ostalog, omogućila ekonomijama da napreduju. Omogućavanjem bezgotovinskih plaćanja doprinosimo ekonomskom rastu, suzbijanju sive ekonomije, stimulisanju zapošljavanja i širenju potencijalne osnove za poreske prihode. Zato sa zadovoljstvom sponzorišemo ovu aktivnost koja, ne samo da promoviše digitalna plaćanja kao pogodan i siguran način plaćanja nego i podržava one kojima je potrebno.“


Kako su predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH kazali na današnjoj konferenciji za medije, neodvojiva komponenta svakog odgovornog poslovnog subjekta neizostavno treba biti i doprinos zajednici u kojoj stvara i djeluje, i to je upravo motivacija za šest dosadašnjih godina koliko traje projekt. Inspirisani srcem, zajedništvom i odličnim odzivom klijenata i korisnika Intesa Sanpaolo Banke BiH, ovaj tim se nada odličnim rezultatima i ove godine.

Prisutnima su se obratili i promotor kampanje poznati bh. glumac Mario Drmać, Samira Poričanin-Petrešin, glavna urednica RSG media i Adis Kadrić, direktor prodaje TV OBN, izražavajući zadovoljstvo što su dio ovog humanog projekta.


Novinarima su prezentirani i video spotovi kojima se promoviše ovogodišnja akcija “Inspirisani srcem” .

 „Svake godine imamo sve veći odziv i bolje razumijevanje klijenata, koji – plaćajući svoje svakodnevne troškove Visa Inspire karticom – direktno utiču na iznos prikupljenih sredstava, stoga ih pozivamo da nam se i ovaj put pridruže u kreiranju dobrih priča i djela. Kako smo do sada svake godine imali sve veći broj klijenata koji su bili inspirisani srcem, ne sumnjamo da ćemo 2019. godine imati najbolji rezultat i unaprijed smo zahvalni na tome“, optimističan je bio zajednički stav na kraju press konferencije.


Projekat su ove godine medijski podržali  RSG Radio, televizija OBN i portal www.klix.ba

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri