Donacije inspirisane srcem Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA donirali topli krevetić Općoj bolnici u Gračanici

Donacije inspirisane srcem Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA donirali topli krevetić Općoj bolnici u Gračanici

Sarajevo, 17. juna 2019. – Nakon što su tokom maja ove godine po sedmi put pokrenuli i uspješno priveli kraju jednomjesečnu humanitarnu akciju „Inspirisani srcem“, Intesa Sanpaolo banka BiH i Visa će na ovaj način prikupljena sredstva donirati porodilištima u BiH. Ove godine će donacije primiti Opća bolnica „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici, JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu. U akciji je prikupljeno 32.000 KM.​

Prva od ukupno tri planirane donacije namijenjena Općoj bolnici „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici uručena je danas i posebno je vrijedna, ne samo u materijalnom smislu. Radi se o toplom krevetiću namijenjenom bebama rođenim prije 37. sedmice. Kako kažu u ovoj bolnici, krevetić koji su do sada koristili nabavljen je polovan prilikom otvaranja Opće bolnice 2001. godine, i do danas je redovno održavan i servisiran pa i dalje služi svrsi, no nije dovoljan za potrebe ove bolnice i osjetljivu neonatalnu dob prijevremeno rođenih beba. Novi krevetić je uručen Općoj bolnici u Gračanici danas, i tim je povodom dr Almir Sakić, direktor Opće bolnice u Gračanici, rekao: „Topli krevetić će pomoći u neometanom i kvalitetnijem pružanju skrbi mališanima. Ovo je naročito važno jer se radi o bolnici koja nije u nekom od većih centara zemlje i jako je bitno da na mikrolokaciji same klinike postoje svi potrebni uvjeti za brigu o bebama, a topli krevetić svakako jeste među prioritetima kada govorimo o uvjetima. U ime tima uposlenih ove bolnice, ali svakako i budućih roditelja i naših malih pacijenata želim zahvaliti na ovoj vrijednoj donaciji“, zaključuje dr Sakić.

Za bolnice JU „Dom zdravlja“ Kakanj i Opća bolnica „Prim. dr Abdulah Nakaš“ u Sarajevu su nabavljeni novi ginekološki stolovi i te donacije će biti uručene u narednim danima. Iz Intesa Sanpaolo Banke BiH ističu da se radi o najkvalitetnijim stolovima koji se trenutno mogu pronaći  na tržištu u ponudi medicinske opreme, a uručenju donacija se raduju zajedno s osobljem ovih klinika.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri