Općoj bolnici u Sarajevu uručena donacija Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA

Općoj bolnici u Sarajevu uručena donacija Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA

Sarajevo, utorak 23. juli 2019. – Iznos od 32.000 KM sredstava prikupljenih u sedmoj po redu akciji humanitarnog karaktera „Inspirisani srcem“, koju su Intesa Sanpaolo Banka BiH i VISA pokrenuli u maju, ove su godine utrošeni za nabavku opreme za porodilišta u Bosni i Hercegovini. Tako je Općoj bolnici „Dr Mustafa Beganović“ u Gračanici je doniran topli krevetić namijenjen prijevremeno rođenim bebama, a za Opću bolnicu „Prim. dr Abdulah Nakaš“  u Sarajevu i JU „Dom zdravlja“ Kakanj su nabavljeni novi i moderni ginekološki stolovi. Danas, 23. jula, dva ginekološka stola su uručena Općoj bolnici u Sarajevu, dok će ginekološko-akušersko odjeljenje kakanjskog Doma zdravlja će biti bogatije za jedan sto kasnije u ovoj sedmici.

Direktor Opće bolnice „Prim. Dr Abdulah Nakaš“, Prim. dr Zlatko Kravić je zahvalio na donaciji  u ime menadžmenta, zaposlenika Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo te mnogobrojnih pacijentica, trudnica i porodilja. „Ovim putem želimo da se zahvalimo na značajnoj i velikoj donaciji koju nam je namijenila Intesa Sanpaolo Banka a u vidu ginekoloških stolova posljednje generacije za preglede“, kazao je Prim. dr Kravić prilikom uručenja donacije, naglasivši da se menadžment ove bolnice, nakon započetog projekta renoviranja porodilišta, obratio mnogim adresama povodom donacija koje bi upotpunile finansijske okvire namijenjene renoviranju. „Jedna od rijetkih društveno odgovornih kompanija koje su promptno odgovorile na upit, prepoznale važnost ovakvog projekta te obogatile Odjeljenje porodilišta sa ginekološkim stolovima za pregled bila je Intesa Sanpaolo Banka, na čemu smo izuzetno zahvalni“, kazao je Prim. dr Kravić.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je zahvalila na srdačnom prijemu u ovoj bolnici i potcrtala da strateško opredjeljenje ove banke podrazumijeva aktivno učešće u životu zajednice u kojoj posluje. Akcija „Inspirisani srcem“ je jedan od načina kojim, uz pomoć VISA-e i naših klijenata, nastojimo potpomoći i doprinijeti boljem okruženju u kojem živimo i radimo. Posebno nas raduje mogućnost da  uručimo donacije porodilištima i tako doprinesemo kvalitetnijoj brizi za najmlađe naraštaje“, zaključila je Dizdarević, dodavši da će uručenjem ginekološkog kreveta kasnije ove sedmice za JU Dom zdravlja Kakanj biti zaokružen ovogodišnji ciklus „Inspirisani srcem“.

Općoj bolnici “Prim.dr Abdulah Nakaš” uručena je i umjetnička slika rad studenta Likovne akademije, čija je inspiracija bila ova humana kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa-e.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri