Portal Indikator.ba dodijelio nagradu Intesa Sanpaolo Banci BiH za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru

Portal Indikator.ba dodijelio nagradu Intesa Sanpaolo Banci BiH za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru

SARAJEVO, 2.10.2020.- Prihvat bankovnih kartica kineskog UnionPay International na bankomatima Intesa Sanpaolo Banke u BiH proglašen je najboljim poslovnim potezom u 2019. godini u izboru poslovnog portala www.indikator.ba.

Na  svečanosti održanoj u Privrednoj komori Federacije BiH u  Sarajevu član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH AmirTermiz primio je nagradu za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru  u 2019. kada je ostvarena saradnja sa kineskim izdavateljem kartica UnionPay International i omogućen njihov prihvat na bankomatima ove banke u BiH.

12

13
11

Nagradu je uručio glavni urednik web-portala Indikator.ba Borivoje Simić i tom prilikom istakao:
” Potez Intesa Sanpaolo Banke BiH koja je uspostavila saradnju sa kompanijom UnionPay International (UPI), međunarodnom podružnicom China UnionPay, analitičari portala Indikator.ba uvrstili su među najbolje poslovne poteze, zbog dovođenja velikog brenda na naše tržište i potencijala koji takav ugovor sa  sobom donosi.
Olakšavanjem podizanja novca i plaćanja očekuje se i da će novac koji će kineski turisti ostavljati u Bosni i Hercegovini biti veći nego što je to do sada, a poznato je da su oni poznati po iznadprosječnoj potrošnji. Pandemija koronavirusa zaustavila je dolazak kineskih turista, ali je za očekivati da će uslijediti normalizacija, a time se osjetiti efekti ove saradnje”.

Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke za poslove sa stanovništvom, zahvalio se na uručenom priznanju i naglasio da je pandemija koronavirusa za neko vrijeme usporila ekonomske efekte, koji su se očekivali od uspostave poslovne saradnje sa jednim od najvećih izdavatelja bankovnih kartica u svijetu, ali da je svakako od velike važnost pozicioniranje Banke na bh. tržištu u budućnosti, kada je u pitanju ova globalna kompanija.

Intesa Sanpaolo Banka BiH se od 2019.godine pridružila i bankama – kćerkama Intesa Sanpaolo Grupe iz Hrvatske (PBZ banka) i Slovenije (Intesa Sanpaolo Bank), koje takođe prihvataju kartice UnionPay International.

UnionPay International (UPI) je podružnica China UnionPay fokusirana na rast i podršku globalnog poslovanja kompanije UnionPay. U partnerstvu sa više od 2.000 institucija širom svijeta, UnionPay International je omogućio prihvat kartica u 177 zemalja i regija, uz izdavanje u 58 zemalja i regija. 

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri