NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE INTESA SANPAOLO BANKE BIH MARCO TREVISAN

NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE INTESA SANPAOLO BANKE BIH MARCO TREVISAN

Sarajevo, 11.01.2021.- Na sjednici Nadzornog odbora Intesa Sanpaolo Banke BiH, održanoj 5.01.2021., za novog predsjednika Uprave imenovan je Marco Trevisan, nakon saglasnosti dobijene od Agencije za bankarstvo FBiH.

Marco-Trevisan-predsejdnik-Uprave-Intesa-Sanpaolo-Bank-BiH-1
Marco Trevisan – novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH

“Čast mi je i polaskan sam zbog ovog imenovanja, koje prihvatam sa velikim zadovoljstvom, jer će mi pružiti priliku da živim i radim u ovoj prekrasnoj zemlji. Biti zadužen za jednu od najvažnijih banaka u BiH je zaista veliki profesionalni i osobni izazov, tako da ga planiram izvršavati sa punom predanošću. Ovdje imamo izvrstan tim i vjerujem da ćemo uspjeti postići sve važne ciljeve koje smo postavili, na krajnju korist naših klijenata, zaposlenika i dioničara, u duhu transparentnosti i poštujući sve vrijednosti ove zemlje“, kazao je Marco Trevisan, novi predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.
Trevisan ima bogato međunarodno bankarsko iskustvo i obavljao je brojne odgovorne dužnosti u okviru Grupe Intesa Sanpaolo među kojima direktor Grupe za restruktuiranje kredita za velika, kompleksna i međunarodna društva (2019-2020), bazirano u Milanu; generalni direktor regije Bliski istok, Turska i Afrika, bazirano u Dubaiju (2016-2019); generalni direktor, Turska, bazirano u Istanbulu (2014-2016); generalni direktor, Međunarodna pravna lica – UK, Skandinavija i SIE, bazirano u Londonu (2011-2013), glavni menadžer za odnose sa klijentima – Međunarodna pravna lica, bazirano u Milanu (2009 i 2011) i dr.

Trevisan je rođen 1965. godine u Monfalcone-u (Italija), diplomirao je na BA Economics (Univerztet u Trstu) i magistar je korporativnih finansija (Univerzitet Bocconi Milano).
Uprava Intesa Sanpaolo Banke BiH pored predsjednika ima još četiri člana i to su: Stefano Borsari (izvršni direktor Sektora finansija), Alek Bakalović (izvršni direktor Sektora poslova sa pravnim licima), Amir Termiz (izvršni direktor Sektora za poslove sa stanovništvom) i Edin Izmirlija (izvršni direktor Sektora za upravljanje i kontorlu rizika).
Intesa Sanpaolo Banka BiH je jedna vodećih banka u BiH, i njeno tržišno učešće na dan 30.11.2020. prema iznosu aktive iznosi 7,4% na nivou BiH (FBIH i RS).U većinskom članstvu je PBZ banke, članice Grupe Intesa Sanpaolo.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri