Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa predstavili novu kampanju

Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa predstavili novu kampanju

Prvi put ispred kamere: Danis Tanović u spotu za Visa Platinum karticu

Sarajevo, 03. februar 2021. – Danas su Intesa Sanpaolo Banka BiH i Visa predstavile novi proizvod, Visa Platinum debitnu karticu, kao i spot za kampanju koja će pratiti predstavljanje ove kartice javnosti. Iznenađenje za predstavnike i predstavnice medija na press konferenciji je bio glumac u spotu koji nosi kampanju – proslavljeni bosanski režiser Danis Tanović. Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke i kompanije Visa su objasnili o kakvom proizvodu se radi, a Tanović je ispričao kako se dogodilo da je režisersku stolicu zamijenio glavnom ulogom, i to po prvi put u karijeri.

Press-konferencija-Visa-Platinum-kartica_2
1

„Uvođenje premium proizvoda poput Visa Platinum kartice ukazuje na rastuće potrebe potrošača za finansijskim proizvodima krojenim po mjeri. Kompanije Visa i Intesa Sanpaolo banka oduvijek su bile posvećene inovacijama i ideji da potrošačima omoguće najbolje načine plaćanja te me posebno raduje što ovoga puta naše usluge proširujemo ka kategoriji premium korisnika pružajući im pored sigurnog i komfornog iskustva plaćanja, proizvod koji prati njihove životne stilove”, rekla je Maida Slatina Mehmedagić, Menadžer za razvoj biznisa za BiH,  kompanije Visa

Visa Platinum kartica je vezana uz tekući račun korisnika. Uz sada već uobičajeno beskontaktno plaćanje, kartica je opremljena i 3D secure kodom za sigurno plaćanje putem interneta. Gotovinu je moguće podići na bankomatima Intesa Sanpaolo Grupe na 10.000 lokacija u zemlji i inozemstvu bez provizije. Odlična vijest je i to da korisnici ove kartice mogu biti opušteniji od drugih. Naime, sve kupljeno sebi ili drugoj osobi, a plaćeno Visa Platinum karticom Intesa Sanpaolo Banke, je narednih 90 dana osigurano. Uz ovu karticu, kako je danas rečeno, nema brige o eventualnim oštećenjima, krađi ili gubitku kupljenog proizvoda.

Ipak, ono gdje kartica zapravo briljira i neusporediva je s drugim su putovanja. Podrazumijeva niz pogodnosti, od osiguranja prtljage, putnog osiguranja za cijeli svijet, osiguranja u slučaju kašnjenja leta dužeg od 4 sata, do pogodnosti pri iznajmljivanju vozila. Također, korisnicima ove kartice će biti dostupna stručna podrška 24/7 gdje god se nalazili, moći će unaprijediti kategoriju smještaja, kao i boraviti u ekskluzivnim LoungeKey prostorima na aerodromima.

U kampanji koja će pratiti ovu po svemu posebnu karticu poseban je i glumac – najuspješniji režiser, scenarist i producent Jugoistočne Evrope, Danis Tanović. O njegovom sudjelovanju u ovoj kampanji govorio je Amir Termiz, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH: „Kada smo razgovarali o konceptu spota za jedan ovakav proizvod, logičan slijed stvari je bio da odaberemo lice koje ima lični i poslovni uspjeh, kredibilitet, integritet, profesionalnost; ukratko neko koga će ljudi s lakoćom povezati sa svim ovim terminima i onim vrijednostima koje mi kao banka njegujemo, a kojih je Visa Platinum kartica zapravo cijeli skup. U tom trenutku je ime Danisa Tanovića došlo kao prirodan odabir“, rekao je Termiz.

Nakon premijerne projekcije spota, Tanović je o ovom iskustvu rekao da je bio vrlo obradovan pozivom i da mu se rado odazvao.

Proslavljeni režiser je rekao da je ovo suštinski nastavak saradnje s Intesa Sanpaolo Bankom i Intesa Sanpaolo Grupom, uz čiju je pomoć realizirao kratki film „Prtljag“ iz 2011. godine. „Bio sam obradovan pozivom ove sjajne ekipe, a ideja da stanem ispred kamere je bila uzbudljiva i zabavna“, kazao je Danis Tanović, naglasivši: „Povremeno je potrebno izaći iz zone komfora da biste susreli nove izazove i zabavili se. Rad na spotu je bio upravo to – zabavno, odlično iskustvo, a siguran sam da će se to u onome što će gledaoci vidjeti i osjetiti“.

Reklamni spot za Visa Platinum karticu Intesa Sanpaolo Banke

Detaljne informacije o Visa Platinum debitnoj kartici potražite na web stranici Intesa Sanpaolo Banke BiH.


                                                                                                                

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri