Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Institutional Investor svrstao Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Sarajevo, 14.9.2021. godine, Intesa Sanpaolo na prvome je mjestu među evropskim bankama prema Institutional Investoru za 2021. godinu i najbolja je talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i za okolišne, društvene i upravljačke (ESG) aspekte. 

Za 2021. Institutional Investor dodijelio je Grupi sljedeća priznanja, Intesa Sanpaolo: najbolja evropska banka i najbolja talijanska kompanija za odnose s finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te za ESG aspekte; Carlo Messina: najbolji CEO (glavni izvršni direktor) među evropskim bankama; Stefano Del Punta:  najbolji CFO (glavni finansijski direktor), te Marco Delfrate: najbolji stručnjak za odnose s investitorima.

Priznanja koja dodjeljuje Institutional Investor dokaz su da međunarodna zajednica investitora iznimno cijeni Intesa Sanpaolo Grupu  zbog velike posvećenosti ESG pitanjima kao i zbog kvalitete glavnog  izvršnog direktora i menadžerskog tima. Ova priznanja temelje se na rezultatima opsežnog istraživanja provedenog među približno 2000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, a koji predstavljaju više od 900 kompanija.


Institutional Investor je vodeća nezavisna specijalizirana istraživačka kompanija s visokim ugledom među finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, te djeluje na tržištu više od četrdeset godina.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri