Srbija jača svoju reputaciju kao globalni poslovni centar

Srbija jača svoju reputaciju kao globalni poslovni centar

Srbija je dobro prebrodila nedavne oluje – ali pred njom su daljnji izazovi

18/02/2022

Za razliku od drugih razvijenih evropskih zemalja, Srbija se prilično uspješno nosila s izazovima koje donosi COVID-19.  Pad BDP-a u 2020. godini bio je među najmanjima u Evropi, a njegov oporavak na razine prije krize postignut je u prvom kvartalu 2021. godine.

U drugom kvartalu, BDP zemlje dosegao je najvišu stopu u zadnjih 20 godina. Osim toga, Moody’s je povisio kreditni rejting Srbije, pokazujući povjerenje u njezine izglede.

„To je“, kaže Draginja Đurić, izvršna direktorica Banca Intese Beograd, „u velikoj mjeri zahvaljujući pravovremenim i opsežnim mjerama monetarne i fiskalne politike.“

„Spriječen je veći pad ulaganja, kao i povjerenja potrošača,“ kaže ona, „a proizvodni kapaciteti, radna snaga i povoljni makroekonomski izgledi tokom pandemije  su očuvani.“

Ekonomski rast Srbije pretežito je rezultat snažne ekonomske strukture zemlje, podržan proširenim mjerama fiskalne potpore, solidnom proizvodnom zamahu i izvozu, snažnoj građevinskoj djelatnosti i oporavku uslužnog sektora.

„Što se tiče proizvodnje,“ kaže Đurić, „ove se godine očekuje pozitivan rast u svim sektorima osim poljoprivrednog, koji će vjerojatno doživjeti pad zbog suše.“

Na početku krize COVID-19 Srbija je imala stabilan bankarski sektor s visokom likvidnošću, kapitalizacijom i kvalitetom imovine. Vlada i Narodna banka Srbije brzo su reagirale na pandemiju, usvojivši tri opsežna ekonomska paketa 2020. i 2021. (u iznosu od oko 17,4 % BDP-a) usmjerena na podršku kućanstvima i preduzećima, očuvanje radnih mjesta i unaprjeđenje zdravstvenog sistema.

“Kvalificirana radna snaga koju se lako obučava, pretvorila je Srbiju u proizvodno središte za globalna preduzeća koja se žele proširiti. – Draginja Đurić, savjetnica Odjela međunarodnih banaka podružnica Intese Sanpaolo za Srednjoistočnu Evropu “

Podrška preduzetnicima te mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima nastavljena je i tokom 2021. godine, uz jednokratnu novčanu pomoć građanima. Vrijednost ukupne dosadašnje državne potpore je oko 8 milijardi eura.

Banca Intesa Beograd, dio Intesa Sanpaolo grupe, uspješno posluje u Srbiji duže od 16 godina. Sa 151 poslovnicom u gotovo stotinu gradova, banka je dobila priznanje za najbolju banku u Srbiji od časopisa The Banker, Euromoney i Global Finance.

Kao najveća bank u zemlji, Banca Intesa aktivno je sudjelovala u programu kreditiranja s državnim jamstvom, uloživši više od 400 milijuna eura do danas. „Zajmovi iz državnog jamstvenog programa pokazali su se važnima u smislu prevladavanja problema likvidnosti i očuvanja ukupne stabilnosti gospodarskog sustava”, kaže Đurić.

Ipak, još uvijek postoje prepreke za rast. Zdravlje je ključno pitanje, uzimajući u obzir sporiju stopu cijepljenja od očekivane i trenutne učinke potencijalnih mjera suzbijanja.

Rast također ovisi o oporavku eurozone općenito, kaže Đurić: „Neizvjesnost oko trajanja i intenziteta nastalih neravnoteža na globalnim tržištima robe, nestašice i poremećaji opskrbe imaju inflacijske učinke u cijelom svijetu – ni Srbija neće biti imuna.“

“ Neizvjesnost oko trajanja i intenziteta nastalih neravnoteža na globalnim tržištima robe, nestašice i poremećaji opskrbe imaju inflacijske učinke u cijelom svijetu – ni Srbija neće biti imuna. – savjetnica Odjela međunarodnih banaka podružnica Intese Sanpaolo za Srednjoistočnu Evropu

Ipak, Srbija je postigla značajan napredak po pitanju strukturnih problema. Razine ulaganja bile su niže od EU prosjeka – i još uvijek su ponajviše usmjerene u sektore niske produktivnosti. Đurić kaže: „Iako na Srbiju otpada oko 60 % izravnih stranih ulaganja u regiji zapadnog Balkana, njihov utjecaj na rast BDP-a i produktivnost ublažen je visokim intenzitetom uvoza i još uvijek ograničenim vezama s lokalnim dobavljačima.“

Ona kaže da zemlja još uvijek treba riješiti neka od ključnih ograničenja za ostvarivanje rasta potaknutog investicijama. To se može postići povećanjem transparentnosti i predvidljivosti regulativa koje utječu na preduzeća, poboljšanjem implementacije ugovora, te stvaranjem jednakih uvjeta za sve ekonomske aktere.

U tome je vrlo važna učinkovitost javne potrošnje, kaže Đurić, „kao i davanje prioriteta onim rashodima koji mogu podržati oporavak i snažniji, otporniji rast na duži rok.“

Za one koji posluju u zemlji, Srbija je postala jedno od vodećih investicijskih odredišta u regiji jugoistočne Evrope. Njezin strateški geografski položaj – s lakim pristupom čitave Evrope – povoljnim poreznim stopama i izdašnim poticajnim shemama, kao i bescarinski izvoz, pružaju mogućnosti za tržište od gotovo 1 milijarde ljudi.

Štoviše, cijene električne energije, plina, poštanskih usluga, fiksne telefonije i održavanja motornih vozila najniže su među 37 evropskih zemalja: „Kvalificirana radna snaga koju se lako obučava pretvorila je zemlju u proizvodno središte za globalna preduzeća koja se žele proširiti“, kaže Đurić.

Banca Intesa prepoznala je važnost digitalizacije prije više od deset godina i bila je prva banka u Srbiji koja je lansirala mobilnu aplikaciju, koja danas ima više od 400.000 korisnika.

Fokus je sada na daljnjoj digitalizaciji, poboljšanju korisničkog iskustva i uvođenju ESG poslovne platforme, u skladu sa strateškim planom Intesa Sanpaolo grupe.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri