U Sarajevu održan Prvi Atalanta fudbalski kamp

U Sarajevu održan Prvi Atalanta fudbalski kamp

U organizaciji Intesa Sanpaolo Banke nakon trodnevnih aktivnosti u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko završen je Prvi Atalanta fudbalski kamp. Učešće u Kampu uzelo je 120 djevojčica i dječaka uzrasta od 8 do 12 godine, koji su imali priliku savladati vrhunske vještine u fudbalu, a kojima su ih obučili vrhunski treneri iz fudbalskog kluba Atalanta iz Italije, uz podršku nekoliko fudbalskih trenera iz BiH.

Atalanta-fudbalski-kamp-Sarajevo-2022-7

“Veliko nam je zadovoljstvo kada vidimo da su djeca tokom prethodna tri dana istinski uživala u onome što smo im zajedno s predstavnicima fudbalskog kluba Atalanta iz Bergama priredili ovdje u Centru Safet Zajko. Uspjeli smo u svojoj namjeri da djevojčice i dječake koji dolaze iz različitih sredina spojimo u jedan događaj i da svi zajedno dobiju identičan tretman i posvećenost trenera. Vidjeli smo istinsku sreću na njihovim licima, a to nam govori da smo napravili pravu stvar”, izjavili su iz Intesa Sanpaolo Banke.

Atalanta-fudbalski-kamp-Sarajevo-2022-1

Inače, Atalanta je klub koji je nadaleko poznat posebno u domenu svoje omladinske škole, jer su kao takvi iznjedrili mnoga poznata imena u italijanskom, ali i svjetskom fudbalu.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri