Intesa Sanpaolo Banka u decembru donirala 16.000 KM

Intesa Sanpaolo Banka u decembru donirala 16.000 KM

Sarajevo 29.12.2022. godine, Kako to i priliči mjesecu darivanja Intesa Sanpaolo Banka je odlučila da uspješnu godinu realizira kroz donacije novčanih sredstava udruženjima koja brinu o djeci s poteškoćama u razvoju, pomoći rada udruženja koje se bave osnaživanjem žena, ali i projekata koji su od velikog značaja za trudnice i buduće majke, te djecu iz potrebe kojoj će tokom predstojećeg raspusta ova Banka pripremiti jedno posebno iznenađenje, a sve kako bi zimski raspust proveli i duhu druženja, edukacije i zabave. 

Marco-Trevisan-predsjednik-Uprave-Intesa-Sanpaolo-Banke-BIH

“Intesa Sanpaolo Banka tokom godine koja je na izmaku podržala je veliki broj društveno odgovornih projekata ili udruženja/institucija koja brinu o zajednici u kojoj poslujemo. S tim u vezi odlučili smo se da ovog decembra krunišemo uspješnu godinu sa donacijom novčanih sredstava namijenjenim za tri udruženja i dvije institucije. Decembarske donacije ogledale su se u finansijskoj pomoći rada Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama ‘Los Rosales’ iz Mostara,  Edukacijsko rehabilitacijskog centra ‘Duga’ iz Novog Travnika i Udruženja žena ‘Emina’ iz mjesta Turbe kod Travnika”, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke, te dodao: “Pored navedenih udruženja, donirali smo i određena novčana sredstva za  Opću bolnicu Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu za projekat nabavke novog CTG aparata za njihov Odjel porodilišta, te Narodno pozorište Sarajevo, koje će tokom januara 2023. godine realizirati jedan interesantan projekat za djecu iz potrebe u smislu njihove socijalizacije i edukacije”.

Intesa Sanpaolo Banka je ovim donacijama zaokružila godinu u kojoj je kroz projekat Inspirisani srcem u saradnji s kompanijom Visa donirala 38.000 KM za opremu za odjele porodilišta koja djeluju u okviru Kantonalne bolnice Zenica i Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Inače ovaj projekat u 2023. godini slavi svoj jubilej tj 10. godina od pokretanja, a tokom kojeg je donirano više od 230.000 KM. Pored navedenog tokom 2022. godine donacije su bile realizirane i za društveno odgovorne projekte poput podrške projektu “Za Adu” koji je realiziran u Čapljini, podrške za rad Udruženja “Dajte nam šansu” i mnoga druga.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri