Nastavak akcije „Zajedno za naše šume“

Nastavak akcije „Zajedno za naše šume“

Sarajevo 20. april/travanj 2023. godine, Ove subote će se širom svijeta obilježiti Dan planete Zemlje. Tim povodom Intesa Sanpaolo Banka i ove godine pokreće akciju “Zajedno za naše šume” koja je namijenjena svim klijentima Intesa Sanpaolo Banke, a koji se odluče realizirati kredit Moj eko dom namijenjen za poboljšanje energetske efikasnosti stambenih objekata. S tim u vezi za sve klijente ove Banke koji u periodu od 22.4. (Dan planete Zemlje) do 30.6. realiziraju Moj eko dom kredit, bit će zasađeno jedno novo drvo.

“Intesa Sanpaolo Banka godinama unazad sprovodi akcije pošumljavanja. Samo u protekloj godini kroz akciju Zajedno za naše šume posadili smo 5.000 novih sadnica u 5 regija u kojima Banka posluje. Ove godine odlučili smo našem proizvodu Moj eko dom, namijenjenom za poboljšanje energetske efikasnosti domova naših klijenata, dati poseban značaj jer će za svaki odobreni kredit, u ime klijenata biti posađeno jedno novo drvo na mjestima gdje je njegova sadnja neophodna. Svaki klijent koji realizira navedeni kredit dobit će Certifikat putem e-maila, koji ujedno predstavlja i zahvalnicu za doprinos ovoj akciji. Akcija pošumljavanja bit će sprovedena u novembru mjesecu kada se ujedno budu stekli vremenski uslovi za pošumljavanje“, izjavila je Minja Filipović, izvršna direktorica Sektora za poslove sa stanovništvom.

Iako Bosna i Hercegovina može da se ponosi količinom šume koju posjeduje na svom teritoriju, ali i njenom kvalitetom, nažalost veoma često i najčešće ljudskim faktorom te šume malo po malo nestaju. Nekada su u pitanju šumski požari koji unište i šumski, ali i generalno biljni, te životinjski sistem, a tu je i nekontrolisana ilegalna sječa šume. U ovoj Banci već godinama unazad zaposlenici svojim doprinosom na bazi volonterskog angažmana sade nove sadnice na lokacijama kojima su iste i potrebne. Tako ostavljaju društvu i budućim generacijama nešto što će im istinski koristiti.

„Svim klijentima koji u narednom periodu žele ugraditi nove prozore, utopliti dom ugradnjom termalne fasade, u potrazi su za sistemom za grijanje poput toplotnih pumpi ili peći na pelet, nudimo mogućnost kreditiranja kroz Moj eko dom kredit, gdje će pored povoljnih uslova kreditiranja, dobiti i povrat investicije do 20%. Ono što je najbitnije svoj dom će na ovaj način učiniti energetski efikasnim, smanjiti utrošak energije, a time i novca“, dodala je Filipović.

Ova kreditna linija predstavlja saradnju Intesa Sanpaolo Banke i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) gdje se kroz Instrument za finansiranje zelene ekonomije na zapadnom Balkanu (GEFF), promovira poboljšanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru, a sufinansiraju je Evropska unija (EU) i Austrija, te bilateralni donatori Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF). Više informacija o ovoj kreditnoj liniji možete pogledati na web stranici ili u najbližoj poslovnici Banke.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri