Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

Intesa Sanpaolo Banka BiH prva na tržištu stekla certifikat PCI DSS za sigurnost podataka na platnim karticama


Sarajevo, 21.03.2016. Intesa Sanpaolo Banka BiH stekla je certifikat Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) v3.1, kojim je potvrđena usklađenost poslovanja u industriji platnih kartica. Intesa Sanpaolo Banka BiH je prva banka u Bosni i Hercegovini, koja je dobila ovaj respektabilni certifikat.

Provjeru usklađenosti je obavio Trustwave, vodeći dobavljač rješenja za upravljanje sukladnošću s PCI DSS standardom – setom tehničkih zahtjeva za usklađenost sigurnosti podataka u industriji platnih kartica za pravne osobe koje pohranjuju, obrađuju ili prenose podatke korisnika kartica. PCI DSS standard uspostavilo je Vijeće sigurnosnih standarda Vijeća PCI (PCI SSC), a utemeljitelji PCI Vijeća (PCI Council) su American Express, Discover Financial Services, JCB, MasterCard i VISA.

„Potvrđivanje usklađenosti sa standardom PCI DSS-om važan je korak u našem poslovanju, koji dokazuje da se na propisan način brinemo za sigurnost tzv. kartičnih podataka klijenata Banke – imaoca kreditnih i drugih platnih kartica, tokom čuvanja tih podataka, elektronske obrade, ali i prenosa kartičnih podataka u momentima korištenja platnih kartica“, istakao je Sanjin Meholjić, direktor Direkcije sigurnosti i BCM u Intesa Sanpaolo Banci BiH.

Intesa Sanpaolo Banka je jedna od vodećih banaka na tržištu Bosne i Hercegovine i za njene klijente – korisnike Visa, MasterCard i American Express kartica, cerifikat PCI DSS, znači da su podaci o kreditnim karticama, kao i sve transakcije zaštićene po najvišim sigurnosnim standardima.  

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina, pruža bankarske usluge za pravna lica i stanovništvo.

 

Lejla Dizdarević

direktor Direkcije za PR i marketing komunikacije

kontakt: 033 497 618

e-mail: lejla.dizdarevic@intesasanpaolobanka.ba

Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×