Nazovite nas

080 020 307

Poslovnice Bankomati

ČASOPIS "THE BANKER" DODIJELIO INTESA SANPALO BANCI BIH NAGRADU ZA BANKU GODINE


Bankama članicama Grupe Intesa Sanpaolo u Italiji, Hrvatskoj i Srbiji takođe su na svečanoj ceremoniji u Londonu dodijeljene nagrade za najbolju banku u njihovim državama
Dodjeli nagrada u Londonu prisustvovala je Suzana Ćerimagić, direktor Direkcije marketinga, komunikacija i PR-a

LONDON/SARAJEVO, 1.decembar 2011 -  Finansijski časopis "The Banker", dio izdavačke kuće Financial Times Group, sinoć je u Londonu dodijelio Intesa Sanpaolo četiri prestižne nagrade: Banka godine u Bosni i Hercegovini, Banka godine u Italiji, Banka godine u Hrvatskoj i  Banka godine u Srbiji.

Intesa Sanpaolo Banka BiHIntesa Sanpaolo ItalijaPrivredna banka Zagreb i Banca Intesa Beograd ponijele su laureat jednog od najprestižnijih finansijskih magazina u svijetu "The Banker"-a za njihovo poslovanje tokom 2011 godine.

"Vrlo smo ponosni na činjenicu da nas je jedan takav finansijski autoritet procijenio kao banku koja i u vrlo teškim ekonomskim uslovima uspijeva održati trend rasta i poboljšanja kvaliteta proizvoda i usluga za svoje klijente. Stabilnost i povjerenje su vrijednosti koje nastojimo da izgrađujemo u svim svojim poslovnim aspektima, što je do sada rezultiralo i dobrim finansijskim rezultatima", istakao je Almir Krkalić, direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH povodom dobivanja nagrade časopisa "The Banker".

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina je članica  Grupe Intesa Sanpaolo od 2005.godine i spada među pet najvećih banaka u BiH. Pruža usluge za stanovništvo i korporativne klijente i posluje na području cijele BiH putem 53 poslovnice i široke mreže bankomata.  

Titulu „Banka godine“ magazin „The Banker“ dodjeljuje tradicionalno svake godine, a prilikom selekcije, izbor najuspešnijih je osim kvantitativnih kriterija, kao što su rast bilansne aktive ili profitabilnost, rukovođen i stepenom razvoja savremenih tehnologija i infrastrukture, kao i razvojem strategija orijentisanih ka budućnosti i njihovom praktičnom primjenom.

The Banker

Magazin „The Banker“ je veoma uticajan finansijski časopis čija istraživanja i analize se koriste kao parametri u svijetu biznisa. Titula »Banka godine«, koju ovaj magazin dodjeljuje za različite regione, zemlje i kategorije i smatra se jednom od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada. Od samog osnivanja 1926. godine, ovaj magazin se bavi praćenjem aktivnosti finansijske industrije i predstavlja pouzdan izvor globalnog finansijskog obavještavanja za pretplatnike u više od 150 zemalja. Raspolaže bazom podataka za više od 4.000 kreditnih institucija, na osnovu kojih vrednuje poslovnu snagu, renome, profitabilnost i ukupno stanje ovih kompanija.

Grupa Intesa Sanpaolo

Grupa Intesa Sanpaolo je jedna od vodećih banaka u eurozoni i najsnažnija bankarska grupacija u Italiji, u svim oblastima poslovanja. Zahvaljujući mreži od preko 5.900 ekspozitura, dobro pozicioniranih širom zemlje, grupacija u Italiji opslužuje oko 11,3 miliona klijenata.

Internacionalno poslovanje grupacije posebno je orijentisano na zemlje srednje, istočne i jugoistočne Evrope, kao i Mediterana, gdje sa mrežom univerzalnih banaka kroz 1.800 ekspozitura uslužuje 8,6 miliona klijenata.

Vaš preglednik je prestar, molimo unaprijedite vaš preglednik! Možete također instalirati Google Chrome klikom na ovaj text, koji je jedan od najboljih preglednika trenutno na tržištu i potpuno je besplatan.

×