ZAVRŠEN AC MILAN JUNIOR KAMP U MOSTARU

ZAVRŠEN AC MILAN JUNIOR KAMP U MOSTARU

Mostar, 25.06.2011. godine

U subotu (25.06.2011.godine) na terenima HNK Branitelj (Rodoč Jasenica) završena je  nogometna škola AC Milan Junior Kamp, u kojoj su učestvovali dječaci iz osam klubova sa područja Hercegovine(HNK Branitelj, Brotnjo, Široki, Čapljina, Zrinjski, Velež, Blagaj i Leotar).

Projekat AC Milan Junior Kamp se već četvrtu godinu  organizuje u BiH u saradnji sa IntesaSanpaoloBankomd.dBiHDo sada su ovi kampovi  održavani u Sarajevu, a ovo je prvi put da se organizuje u Mostaru i trajao je od 23. do 25.06.2011.

Učesnici Kampa su bila djeca uzrasta od 11 do 13 godina. Treneri AC Milana su u prva dva dana održali intenzivni program tehničke obuke, atletskih priprema i taktičnih informacija. Trećeg dana  održan je turnir mješovitih ekipa, a na kraju su na svečanoj ceremoniji svi učesnici dobili prigodne diplome.

Učesnicima AC Milan Junior  Kampa su podijeljeni setovi original “Adidas” opreme.


Održavanje ovog AC Milan Kampa omogućila je Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH uz podršku partnera HNK “Branitelj”, ” CocaColaHBCBHivodaOlimpija” , obiteljskogrestoranaManđaria“, te medijskih pokrovitelja “Dnevni list”, TV1 i Studio 88..


Polaznici kampa radili su  po metodama jednog od najboljih fudbalskih klubova u svijetu, a u skladu sa filozofijom kluba – odgojiti talentiranu djecu u njihovoj zemlji, pomažući im da rastu kroz instrukcije i taktičku disciplinu.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri