alt=”Riznica” title=”Riznica”/>

Riznica

Intesa Sanpaolo Banka je jedna od vodećih aktivnih sudionika na bosansko-hercegovačkom tržištu sa širokim spektrom finansijskih rješenja.

Direkcija sredstava i finansijskih tržišta (eng. Treasury; u daljem tekstu Direkcija) nudi sveobuhvatan spektar proizvoda i usluga koje obuhvataju transakcije na domaćim i međunarodnim tržištima novca i deviza.

Kroz osobni kontakt nastojimo ponuditi najbolje tržišne kotacije svih proizvoda i omogućiti klijentima, pravnim licima i finansijskim institucijama direktan pristup deviznom i novčanom tržištu.

FX Spot

FX Spot
Povlašteni kurs / tečaj

Klasična kupoprodaja deviza po povlaštenom kursu/tečaju s valutom namire unutar dva radna dana od datuma ugovaranja transakcije.

FX Forward

FX Forward
Terminska kupoprodaja deviza

FX FWD spada u skupinu terminskih transakcija jer podrazumijeva datum izvršenja transakcije duži od dva radna dana od dana ugovaranja.

FX Swap

FX Swap
Proizvod za prevladavanje “kratkotrajne nelikvidnosti” u nekoj valuti

FX Swap je proizvod koji predstavlja kombinaciju jedne Spot i jedne FWD transakcije.

FX Order / Narudžba

FX Order / Narudžba
FX Order / Narudžba

FX Order / Narudžba pruža mogućnost kupoprodaje deviza izvan standardnog radnog vremena Banke.

FX Newsletter / Izvještaj

FX Newsletter / Izvještaj
Dnevni FX Newsletter / Izvještaj

Putem email-a klijentima svakodnevno dostavljamo besplatni izvještaj koji sadrži kretanje tečajeva/kurseva, sa najvišim i najnižim vrijednostima postignutim na tržištima

Money market / Proizvodi tržišta novca

Money market / Proizvodi tržišta novca
Money market / Proizvodi tržišta novca

Direkcija aktivno sudjeluje na domaćem i stranom novčanom tržištu, upravlja likvidnošću Banke i prikuplja i plasira depozite u domaćoj valuti i devizama.