INTERVJU: AMIR TERMIZ, DIREKTOR SEKTORA POSLOVA SA STANOVNIŠTVOM INTESA SANPAOLO BANKE D.D. BIH

INTERVJU: AMIR TERMIZ, DIREKTOR SEKTORA POSLOVA SA STANOVNIŠTVOM INTESA SANPAOLO BANKE D.D. BIH

Korištenjem Inspire kartice povećavate svoj limit na računu i  smanjujete troškove
Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH svojim klijentima nudi novodizajniranu Visa electron karticu • U BiH imate mogućnost kupovine na rate, a u 12 banaka članica Grupe Intesa Sanpaolo podizanje gotovine bez naknade • Produžene akcije za sve vrste kredita

Intesa Sanpaolo Banka BiH ide korak dalje u poboljšanju kvalitete usluga i  to u segmentu poslovanja sa tekućim računima fizičkih lica, proširujući svoju ponudu sa  Inspire debitnom karticom.

“Tekući račun je osnovni proizvod putem kojeg se ostvaruje poslovni odnos između  klijenta i Banke, a mi nastojimo da maksimalno unaprijedimo poslovanje u bezgotovinskom plaćanju” ističe Amir Termiz, direktor Sektora poslova sa stanovništvom Intesa Sanpaolo Banke BiH i objašnjava prednosti novog proizvoda.

“Klijentima koji u našoj Banci imaju otvoren tekući račun, pored postojećih pogodnosti, novaInspire  kartica omogućava da prošire svoje granice i lakše ostvare želje i planove, a pri tome značajno smanje troškove”, kaže Termiz. 
Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH  je prva članica Intesa Sanpaolo Grupe, koja je novu karticu ponudila klijentima, a uskoro  će i ostale banke u okviru ove bankarske grupacije početi sa njenim izdavanjem.

Koje su pogodnosti koje pruža nova Inspire VISA Electron kartica Intesa Sanpaolo Banke BiH?

Sa novom Inspire karticom klijenti će u najvećoj mjeri osjetiti poboljšanje kvalitete naše usluge, kao i prednosti korištenja tekućeg računa. Novac će im biti dostupan 24 sata na preko 10.000 bankomata  u 12 zemalja, gdje posluju banke članice Intesa Sanpaolo Grupe. Osim tako razgranate mreže bankomata, značajna prednost  Inspire kartice je u tome što se naknada za podizanje gotovine na ATM uređajima Intesa Sanpaolo u  Albaniji, Hrvatskoj, Egiptu, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Ukrajini, više neće plaćati. 
Osim toga Inspire kartica našim klijentima u Bosni i Hercegovini omogućava plaćanje roba i usluga do maksimalno 12 rata, bez obračuna kamata i naknada. Odgođeno plaćanje bez kamata sa Inspire karticom biće moguće na svim prodajnim mjestima koja imaju zaključen ugovor sa Bankom o prodaji na rate.
Još jedna pogodnost  Inspire kartice Intesa Sanpaolo Banke je tzv. beskontaktno plaćanje na prodajnim mjestima koja imaju odgovarajuće uređaje za takve transakcije.

Kako i gdje kupovati na rate sa novom Inspire karticom Intesa Sanpaolo Banke?

Za kupovinu na rate neophodno je da klijent ima redovne prilive na tekućem računu, i da  podnese zahtjev za njeno aktiviranje. Banka će klijentu pored redovnog prekoračenja po tekućem računu odobriti i dodatno prekoračenje u istoj visini, koje klijent može koristiti isključivo za kupovinu na rate putem nove Inspire VISA Electron kartice. Klijent će u trgovini imati mogućnost izbora broja rata, te će ga Banka putem mjesečnog izvoda  redovito informisati o dospijelim i uplaćenim obavezama nastalim ovom kupovinom. Banka će putem svoje web stranice i info letka redovito obavještavati korisnike o svim novim prodajnim mjestima koja omogućavaju kupovinu na rate. Za dobivanje više informacija o ovom proizvodu sugerišemo našim klijentima i onim koji bi to željeli postati, da posjete najbližu poslovnicu Banke gdje će im naše ljubazno osoblje pružiti sva potrebna objašnjenja.

Kao jednu od pogodnosti Inspire kartice navodite tzv. beskontaktnu transakciju. Možete li nam objasniti o čemu se radi?

Upotreba je jednostavna tako što se kartica približi  uređaju (POS čitaču), koji podržava beskontaktne transakcije, te se bez unosa PIN-a ili potpisa dolazi do autorizacije i plaćanja usluge. Beskontaktne transakcije se koriste za plaćanje roba i usluga koje su male po vrijednosti  i kod kojih se zahtijeva veća brzina u plaćanju usluga npr. cestarine, restorani brze hrane, parking usluge, transportne usluge i slično.

Za sada se ova usluga sa Inspire karticom može koristiti samo u inostranstvu. Što se tiče Bosne i Hercegovine naša Banka upravo vrši opsežene pripreme za uvođenje uređaja na prodajnim mjestima, koji će podržati ovakav način plaćanja.

Inspire kartica je jedna od novosti za klijente. Da li  će Banka ponuditi još neke pogodnosti u narednom periodu?

Inspire kartica je trenutno najveća i najbolja novost za sve one koji putuju izvan BiH, a ukaže im se potreba za podizanjem gotovine. Na svim bankomatima koji imaju prepoznatljivi znak akvadukta to će sada moći da učine bez plaćanja naknade, kao npr. u Hrvatskoj (Privredna banka Zagreb), Sloveniji (Banka Koper), Srbiji (Banka Intesa) i drugim navedenim zemljama.

Mi smo, takođe, zbog velike zainteresovanosti  do 30.09.2011. godine produžili našu prodajnu akciju “Lakše kamate, zgodniji krediti” u kojoj možete naći odlične uvjete za nenamjenske, stambene, hipotekarne, zamjenske i auto kredite, kao i akciju za oročene depozite “3,13% na 13 mjeseci”. U ponudi su  i penzionerski krediti sa dužim rokom otplate do 5 godina i u iznosima do 5.000,00 KM. Smatramo da su naši proizvodi izuzetno konkurentni i da pratimo potrebe naših klijenata.Naša ponuda će svakim danom biti još bolja i raznovrsnija, što je u skladu sa našim osnovnim sloganom“Mislimo unaprijed s Vama…” ističe na kraju direktor Sektora poslova sa stanovništvom Amir Termiz.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri