DIREKTOR INTESA SANPAOLO BANKE BIH UGOSTIO AKTERE PREDSTAVE „SCONCERTO“ I DIREKTORA FESTIVALA MESS

DIREKTOR INTESA SANPAOLO BANKE BIH UGOSTIO AKTERE PREDSTAVE „SCONCERTO“ I DIREKTORA FESTIVALA MESS

(Sarajevo, 28.septembra, 2011) Direktor Intesa Sanpaolo Banke BiH Almir Krkalić upriličio je druženje sa gostima iz Italije, čijom izvedbom će biti otvoren ovogodišnji 51. MESS. Sastanku su prisustvovali i direktor Festivala Dino Mustafić, te Alessandra Moschitta, drugi sekretar Ambasade Italije u BiH.

Direktor Krkalić je upoznao goste sa saradnjom koju drugu godinu imaju Intesa Sanpaolo banka BiH i Festival MESS ističući važnost finansijske podrške najstarijem teatarskom festivalu u regionu, koji se posljednjih godina suočava sa finansijskim problemima. Također, izrazio je nadu da će se sredstva povećati u narednim godinama, imajući u vidu činjenicu da Intesa i u Italiji pruža podršku kulturnim događajima i institucijama, prije svega milanskoj „Scali“.

Producent predstave „Sconcerto“, Angelo Corti, predsjednik Teatri Uniti uručio je prilikom susreta direktoru Krkaliću knjigu sa originalnim tekstom predstave autora Franca Marcoaldija, te ga upoznao sa planovima za gostovanje Sarajevske filharmonije u Italiji.

Dino Mustafić, direktor Festivala upoznao je goste sa bogatom historijom festivala koji je ugostio najznačajnija teatarska imena današnjice posebno u proteklih 15 godina otkako nosi prefiks „međunarodni“. „Uživajte u gradu, i atmosferi oko festivala koji predstavlja identitet našeg grada i dio je naših života“, poručio je gostima Mustafić.

Alessandra Moschitta, drugi sekretar Ambasade Italije u BiH zaželjela je gostima dobrodošlicu u grad, te im približila aktivnosti koje na polju ekonomske i kulturne saradnje Ambasada ima sa Intesa Sanpaolo Bankom BiH. Gospođa Moschitta je naglasila kako je talijanska kultura iznimno bogata, te je zadovoljstvo imati talijanske umjetnike u Sarajevu, koje je specifično po svom kulturnom bogatstvu.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri