INTESA SANPAOLO BANKA I OVE GODINE ORGANIZUJE TAKMIČENJE ZA STUDENTE DVA FAKULTETA

INTESA SANPAOLO BANKA I OVE GODINE ORGANIZUJE TAKMIČENJE ZA STUDENTE DVA FAKULTETA

Sarajevo, 6.04. 2012. – Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH i ove godine organizuje takmičenje za studente Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology  kroz projekat “Vaše ideje čine nas boljim“, u okviru kojeg će odabrani kandidati moći dati svoje prijedloge za poboljšanje bankarskih usluga.

Studenti finalisti 2011. godine sa predstavnicama Banke

Rok za prijavu na takmičenje u predlaganju novih ideja za bankarske usluge prema propozicijama Intesa Sanpaolo Banke je 15.04.2012. godine, nakon čega će stručna komisija odabrati  12 studenata koji će biti direktni učesnici ovog projekta.

Odabrani studenti biće podijeljeni u 6 timova, koji će trebati pripremiti projekte za dvije različite teme:

  • I implementacija-kategorija teme koja se odnosi na predlaganje “starih stvari na novi način” i
  • II Inovacija -kategorija teme koja se odnosi na generiranje “potpuno novih ideja”.

Svaki od 12 studenata učesnika  u ovom projektu dobiće novčanu nagradu. Studenti pobjedničkih timova imaju pravo na obavljanje plaćene mjesečne prakse u Intesa Sanpaolo Banci d.d. BiH, kao i mogućnost sticanja međunarodnog iskustva u okviru  bankarske grupacije Intesa Sanpaolo.

Detaljne informacije se mogu naći na web stranici Intesa Sanpaolo Banke d.d. BiH(www.intesasanpaoalobanka.ba), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (www.efsa.unsa.ba iSarajevo School of Science and Technolog ( www.ssst.edu.ba ) .
Na prošlogodišnji poziv za učešće u ovom takmičenju se odazvao veliki broj zainteresovanih studenata, a najbolji su imali priliku svoje ideje braniti na međunarodnom takmičenju u Milanu (Italija).

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH je članica međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, a projekat nagrađivanja studenata se provodi i u drugim bankama članicama širom jugoistočne Evrope.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri