INTESA SANPAOLO GRUPA OBJAVILA IME POBJEDNIKA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

INTESA SANPAOLO GRUPA OBJAVILA IME POBJEDNIKA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Pobjednike međunarodnog natjecanja  očekuje izuzetno nagradno putovanje u Italiju

Milano/Sarajevo, 26. septembra 2012. godine – U međunarodnom natjecanju za postavljanje fotografija na web pod nazivom „Live Inspire“ koje je organizovala Intesa Sanpaolo stručni žiri odabrao je jedanaest pobjednika, među kojima je i Dino Hrustanović, učesnik iz BiH. Pobjedničke inspirativne fotografije objavljene su u posebnoj galeriji na službenoj web stranici www.liveinspire.com. Ovu inicijativu stvaranja najdužeg virtualnog  banera na svijetu s fotografijama koje su postavljali učesnici iz različitih zemalja pokrenula je  Intesa Sanpaolo Grupa zajedno s svojim bankama članicama radi podrške u predstavljanju nove debitne kartice INSPIRE. Intesa Sanpaolo Banka koja posluje u BiH je među prvima ponudila na tržište debitnu karticu „Inspire“, koje ima brojne pogodnosti prilikom podizanja gotovine u inostranstvu i kupovine na rate u lokalnim prodavnicama.

Sudionici iz Bosne i Hercegovine podržali su inicijativu hiljadama fotografija koje su postavili na stranicu i tako sudjelovali u stvaranju brojnih kreacija. Među njima, žiri je odabrao Dina Hrustanovića kao najinspirativnijeg natjecatelja s foto isječkom naziva ‘Friendship’ (nagrađena fotografija je ilustracija ovog saopštenja).

–       Iznimno mi je drago da je žiri prepoznao baš moju fotografiju kao najinspirativniji trenutak sudionika natjecanja iz Bosne i Hercegovine jer je bilo još jako puno odličnih prijedloga foto isječaka. To mi je veliki poticaj i inspiracija da nastavim i dalje fotografirati svijet oko sebe. Naravno, put u Italiju upravo je idealna prilika za foto otkrivanje ljepota i tajni koje ima ta prekrasna država jer moj fotoaparat sigurno ide sa mnom – rekao je pobjednik Dino Hrustanović koji će u Italiju povesti suprugu.

Za svaku od zemalja koja je sudjelovala u natjecanju stručni žiri je odabrao jednu pobjedničku fotografiju među pet fotografija koje su dobile najviše glasova u toj državi. Jedanaest pobjednika uživat će zato uskoro u “Inspired Tour 2012”, ekskluzivnom šestodnevnom putovanju za dvoje po sjevernoj Italiji, gdje je sjedište Intesa Sanpaolo Grupe. Bit će to jedinstvena prilika da istraže jednu od najljepših zemalja na svijetu i dožive osjećaj tople dobrodošlice lokalnih stanovnika. Ujedno, pobjednici će kao ambasadori “Live Inspire” inicijative moći postavljati najzanimljivije fotografije iz Italije na zid Facebook fan stranice Live Inspire (www.facebook.com/live.inspire) i tako uključiti sve fanove stranice u svoj obilazak fantastičnih ljepota Italije. 

Natjecanje je započelo u maju i završilo 31. jula 2012. godine, a on-line korisnici sudjelovali su u nevjerojatnom izazovu: stvaranje najvećeg oglasnog banera, u skladu s porukom “Šta vas danas inspiriše? Idite preko svojih granica.“, koja promovira inspiraciju kao misao vodilju naših svakodnevnih života, bez ikakvih ograničenja. Nakon što je inspiracija strujala 90 dana u 11 zemalja (osim Bosne i Hercegovine, također u Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Ukrajini i Egiptu) baner kojeg su napravili korisnici dosegao je 63,008 centimetara. Ukupno, gotovo 7.000 fotografija postavljene su na “Live Inspire” platformu.

Mobilna verzija Live Inspire platforme također je doprinijela inicijativi: s downloadom besplatne aplikacije “Live Inspire” za Apple i Android uređaje više od 1.800 korisnika sudjelovalo je u natjecanju sa svojim pametnim telefonima – zabilježili su foto trenutke svoje inspiracije i postavili ih odmah na “Live Inspire” baner.               

Facebook fan stranica “Live Inspire” također je zabilježila nevjerojatan uspjeh. Stranicu je razvilaIntesa Sanpaolo Grupa kao međunarodnu društvenu platformu za sve inspirativne entuzijaste i u manje od 6 mjeseci stranica je privukla više od 106 hiljada fanova. Na taj način stvoreno je jedinstveno virtualno mjesto gdje ljudi iz različitih dijelova svijeta mogu razgovarati i dijeliti svoja najinspirativnija iskustva i prijedloge.

Ponosna i zadovoljna uspjehom natjecanja, Intesa Sanpaolo Grupa najavljuje da “Live Inspire” projekat nije završen: brojne inspirativne novosti uskoro će biti objavljene na  www.facebook.com/live.inspire.

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina
Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH  posluje na cijeloj teritoriji BiH i ovlaštena je za obavljanje svih vrsta bankarskih poslova za pravna lica i stanovništvo. 
www. intesasanpaolobanka.ba

Intesa Sanpaolo Grupa
Sa više od 400 godina povijesti, Intesa Sanpaolo Grupa je jedna od vodećih međunarodnih bankarskih grupa i jedna od vodećih u Europi, pružajući usluge za skoro 20 milijuna klijenata.
Grupa je prisutna u središnjoj i istočnoj Europi, Bliskom istoku i sjevernoj Africi s više od 1600 poslovnica u svojim podružnicama u 12 država. Intesa Sanpaolo Grupa je pouzdan partner i ističe se jamstvom sigurnosti za svoje korisnike te za njih i njihove projekte pronalazi najbolja financijska rješenja.

„Live Inspire“ je inovativan projekt s ciljem da potiče inspiraciju i njezino dijelenje među ljudima: pridruživanjem projektu znači ići preko granica, razmjenu stavova i razmišljanja s različitim ljudima te puštanje inspiracije da „poludi“.

www.group.intesasanpaolo.com

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri