Šta vi možete učiniti da doprinesete zaštiti životne okoline?

Šta vi možete učiniti da doprinesete zaštiti životne okoline?

Proteklih godina ta je manifestacija izrasla u jedan od najjačih mehanizama kojima UN podiže svijest ljudi o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice.Također, UN potiče ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvitka i preuzmu odgovornost za očuvanje planete, te ukazuje kako je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša.

Nažalost svih građana Bosne i Hercegovine ove godine naša zemlja se bori sa strašnim posljedicama velikih poplava i pomjeranja tla koji su sredinom maja/svibnja zadesili veliki dio BiH, i dijelom su uzrokovane klimatskim promjenama. To nas sve  treba podstaknuti da damo svoj doprinos u zaštiti okoline ma koliko se on činio mali, ali kada se svaki stanovnik planete bude s pažnjom odnosio prema resursima sa kojima raspolažemo, rezultati mogu biti puno veći.

U posljednje vrijeme se govori mnogo o uštedama kao primarnom izvoru energije. No, na radnom mjestu, gdje se koristi većina energije, još uvijek smo daleko od ostvarenja tih ciljeva.

Računari, svjetla, klima uređaji su potrošači energije koje svakodnevno koristimo. Učinkovitijim korištenjem se mogu napraviti uštede na računima za energiju, smanjiti utjecaj na okoliš i učiniti naš ured održivim.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri