Intesa Sanpaolo Banka partner Sarajevo Streeat Food Festivala

Intesa Sanpaolo Banka partner Sarajevo Streeat Food Festivala

Sarajevo, 19. juli 2018. – Prvi Sarajevo Streeat Food Festival svojevrsna atrakcija koja će oduševiti sve posjetitelje i turiste biće održan od 27. jula do 17. augusta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u centralnoj gradskoj zoni.

Partneri ovog festivala Mastercard i Intesa Sanpaolo Banka, te firma Payten, daće svoj doprinos u realizaciji ideje da prvi put u našoj zemlji imamo i cashless zonu. Bezgotovinsko plaćanje na ovakvim festivalima i događajima uobičajeno je u svijetu, ali u našoj zemlji do sada to nije bila praksa.

„Prvi festival ulične hrane u našem gradu i državi podržalo je više od 40 izlagača koji s nestrpljenjem očekuju posjetitelje i ljubitelje dobrog zalogaja. Ponuda hrane će biti raznovrsna i pratiće svjetske trendove, ali nećemo odstupati ni od naše tradicionalne kuhinje, po kojoj je naš grad poznat. Osim vrhunske hrane, očekuju vas cjelodnevne zabave, kids zona posebno osmišljena da zabavi djecu, a svi ostali uživaće u koncertnim akivnostima svake noći, kao i afterwork zabavama svakog dana. Tu su i DJ nastupi tokom dnevnih aktivnosti, radionice za djecu i odrasle, te pokloni za posjetitelje. Kuhanje uživo posebno će privući pažnju posjetilaca, uz mogućnost uživanja u brojnim internacionalnim i nacionalnim jelima“, kazao je Emir Kapić, direktor Pro Optimus Toursa, jedan od osnivača i organizatora Festivala, prilikom predstavljanja na press konferenciji održanoj u Sarajevu.

„Radujemo se ovoj saradnji i mogućnosti da tokom Festivala zajednički pokažemo koliko nam bezgotovinsko plaćanje može pojednostavniti svakodnevne navike. Mastercard kartice su preferirani metod plaćanja hrane i pića na svim lokacijama u okviru Festivala, bilo da plaćate beskontaktno ili na standardni način,“izjavio je  Amir Trokić, direktor, Account Management BiH Mastercard, i najavio da će za sve koji budu plaćali Mastercard karticom pripremiti ugodna iznenađenja. 

“Intesa Sanpaolo Banka kao partner SSFF osigurava bezgotovinsko i beskontaktno plaćanje na Festivalu i na taj način omogućava građanima da koriste inovativno plaćanje u prvoj bezgotovinskoj zoni u Bosni i Hercegovini. Posjetitelji će tako manje vremena provoditi u čekanju, a više uživati u odličnoj hrani i piću, kao i koncertima. Važno je naglasiti da je plaćanje sigurno i jednostavno, a moguće je plaćati Maestro i Mastercard karticama, kao i svim ostalim bankovnim karticama”, istakao je Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banke, prilikom predstavljanja projekta cashless zone.

” Firma Payten kao dio Asseco SEE Grupe, takođe učestvuje u ovom projektu i time  potvrđuje svoju lidersku poziciju na lokalnom i regionalnom tržištu, i pokazuje  da je u mogućnosti napraviti uvijek korak vipše i ponuditi inovativna rješenja, koja će doprinijeti većoj efikasnosti, jednostavnosti i sigurnosti tokom plaćanja,“ naglasio je Mirza Ustamujić, generalni direktor Paytena.

Posjetioci koji ne posjeduju nijednu bankovnu karticu, moći će na blagajni Festivala kupiti specijalizirane kartice, koje će biti dostupne u različitim apoenima i na taj način plaćati hranu i piće u prvoj cashless zoni u BiH.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri