Intesa Sanpaolo Banka BiH i EBRD potpisali kreditnu liniju za hipotekarne kredite

Intesa Sanpaolo Banka BiH i EBRD potpisali kreditnu liniju za hipotekarne kredite

Sarajevo, 5.07.2019.- Predstavnici Intesa Sanpaolo Banke BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su Ugovor o novoj kreditnoj liniji za hipotekarne kredite u iznosu od 15 miliona EUR-a.

“Ovo je nastavak dugogodišnje uspješne saradnje naše banke sa EBRD-om, kako u finansiranju malih i srednjih preduzeća, tako i stanovništva. Intesa Sanpaolo Banka spada u tržišne lidere u BIH u dijelu finansiranja stanogradnje i kupovine stanova. Današnjim potpisivanjem kreditne linije nastavljamo našim klijentima nuditi stambene kredite za  adaptaciju, izgradnju i kupovinu stambenog prostora sa još povoljnijim uslovima”, rekao je Almir Krkalić, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Šef EBRD Ureda za Bosnu i Hercegovinu Ian Brown izrazio je uvjerenje da će ova kreditna linija obezbijediti stanovništvu stvaranje boljih uslova življenja, a s druge strane podstaknuti građevinsku industriju, kao i rast cjelokupne bh. privrede.

Evropska banka za obnovu i razvoj trenutno podržava  ekonomije u 38 država u Evropi, Africi i Aziji. U Bosni i Hercegovini prisutna je više od 15 godina i  investirala je blizu EUR 2,5 milijarde u više od 160 projekata podržavajući između ostalog privatni sektor, razvoj infrastrukture i zelenu energiju.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri