Povratak u školske klupe: Intesa Sanpaolo Banka BiH donirala školski materijal i laptope SOS Dječijim selima

Povratak u školske klupe: Intesa Sanpaolo Banka BiH donirala školski materijal i laptope SOS Dječijim selima

Sarajevo, 31.08.2020. – Iako će se, po svoj prilici, početak školske 2020./2021. godine razlikovati od svih koje smo do sada vidjeli i imali, jedna stvar ostaje zajednička i nepromijenjena. Naravno, radi se o značajnim izdvajanjima iz porodičnih, kućnih budžeta koje početak nove školske godine nosi za roditelje i staratelje učenika i učenica. Specifičnost ove godine je da će, uz knjige i školske potrepštine, u nastupajućoj godini biti potrebno osigurati i računare i laptope koji će poslužiti u online nastavi.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je stoga, u saradnji sa kompanijama Visa i Svjetlostkomerc, pripremu za polazak u školu odlučila olakšati za dječake i djevojčice koji po prvi put kreću u školu i njihovim porodicama iz SOS Dječijih sela, donirajući školski pribor i opremu, kao i četiri laptopa.

Početak školske godine uvijek sa sobom nosi nove izazove, no situacija u kojoj smo se sada našli sigurno da iziskuje dodatna ulaganja i sa sobom nosi svakodnevnu neizvjesnost, stoga nam podrška naših prijatelja mnogo znači. U SOS Dječijim selima BiH snažno i se zalažemo za kvalitetno obrazovanje djece i mladih jer znamo da je to najbolji put ka stvaranja bolje budućnosti za njih. Sigurno da nije jednostavno kada u jednoj SOS porodici imate šestoro djece različitog školskog uzrasta, posebno kada je online nastava u pitanju, ali se trudimo da djeci i mladima osiguramo potrebne uslove kako bi dosegli svoj puni potencijal i uspješno se osamostalili. Također, socijalno ugrožene porodice, kojima direktno pomažemo kroz Program jačanja porodica, i u redovnim okolnostima često nisu u mogućnosti obezbijediti osnovni školski pribor za djecu, stoga je ova donacije itekako značajna u ovim trenucima kada je školovanje postalo čak i veća investicija nego ranije. Izuzetno nam je drago što su naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke BiH i Svjetlostkomerca i ovoga puta prepoznali naše zalaganje i važnost obrazovanja za djecu u našoj brizi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Od srca se zahvaljujemo u ime Organizacije i svih 64 prvačića na školskom priboru i laptopima”, izjavila je povodom ove donacije Nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je naglasila da je podrška obrazovanju i mladima prioritet Banke kada govorimo o društvenoj odgovornosti. „Ove godine su stvari kompleksnije nego ranije u svim segmentima, pa tako i u planiranju i pripremanju nove školske godine, što je nama u Intesa Sanpaolo Banci BiH bila dodatna motivacija da se uključimo u potrebe zajednice i olakšamo pripremu za ovaj važan događaj roditeljima, starateljima i djeci“, kaže Dizdarević. „Svako ulaganje u kvalitetnije obrazovanje smatramo ulaganjem u budućnost te iste zajednice, što je čvrsti stav Banke koji će ostati nepromijenjen unatoč izazovima sa kojima se susrećemo, a nadamo se da će ova gesta motivirati i ostale kompanije da se uključe čak i više nego ranijih godina“, naglasila je i u ime tima Banke poželjela uspješnu i sretnu novu školsku godinu svim učenicima i učenicama.

Pored ove donacije, u ovoj će školskoj godini pripremu za školu učenicima, roditeljima i starateljima Intesa Sanpaolo Banka nastojati olakšati i osiguravanjem popusta koji će se od 01. do 15.09. moći ostvariti za sve kupovine školske opreme uz plaćanje putem “Visa Inspire” kartice na prodajnim mjestima SVJETLOST knjižare, Astra Borovo web-shop i Procomp web-shop. Dodatno, u SVJETLOST knjižarama će biti moguće ostvariti i popust od 10% na udžbenike.

Sve dodatne informacije je moguće dobiti pozivom na besplatni INFO telefon 080 020 307

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri