Uvođenjem digitalne banke, Intesa Sanpaolo Grupa ulazi u krug sa kompanijama koje se bave finansijskom tehnologijom

Uvođenjem digitalne banke, Intesa Sanpaolo Grupa ulazi u krug sa kompanijama koje se bave finansijskom tehnologijom

Intesa Sanpaolo Grupa pokrenula je platformu za digitalno bankarstvo pod nazivom Isybank kao dio svog novog poslovnog plana, koji uključuje ulaganje od 5 milijardi eura u digitalizaciju njene budućnosti, što bi moglo predstavljati izazov za kompanije koje se bave finansijskom tehnologijom.

PODCAST: Kako izgraditi potpuno digitalnu banku od nule?

Intesa Sanpaolo Grupa uložila je 650 miliona eura u novu digitalnu banku kako bi se takmičila sa finansijskim tehnološkim kompanijama, podstakla međunarodni rast i smanjila troškove.

Ovaj potez je ključni element poslovnog plana Intesa Sanpaolo za 2022-2025, koja je uložila 5 milijardi eura u tehnologiju i rast, od čega je 650 miliona eura dodijeljeno novoj digitalnoj banci Isybank.

Implementacija digitalne transformacije povjerena je Massimo Proverbiuu, direktoru za digitalno poslovanje i inovacije informacionih tehnologija u Intesa Sanpaolo Grupaciji.

image-11
„Udaljavamo se od tradicionalnog bankarstva ka pružanju višekanalnih rješenja, s 30% naše prodaje digitalno. Sada dostižemo takav nivo zrelosti da o sebi možemo razmišljati kao o izazovu finansijskih tehnoloških kompanija, a ne samo kao osnovana banka u tom pravcu. “
Massimo Proverbio, direktor grupe za inovacije u digitalnom poslovanju i informacionim tehnologijama, Intesa Sanpaolo Groupa

“Digitalizacija je prilika da promijenimo način na koji komuniciramo s klijentom. Ovo su jednostavna rješenja i laka interakcija s korisnikom. “

Osim nadmetanja sa finansijskim tehnološkim kompanijama, ključni ciljevi Isybank platforme su promjena poslovnog modela italijanske banke, stimulacija međunarodnog rasta i stvaranje nove platforme za sve privatne klijente bankarske grupe.

Intesa Sanpaolo Grupa odabrala je Thought Machine, britanskog dobavljača bankarskih informacionih tehnologija, za postavljanje svoje nove usluge. Isybank će u početku ciljati više od četiri miliona klijenata grupe koji više vole da koriste digitalne kanale nego da posećuju filijale. Cilj je postepeno uvođenje cloud infrastrukture Thought Machinea za pružanje usluga preostalih devet miliona italijanskih maloprodajnih kupaca Intesa Sanpaolo Grupe, koji će ostati vjerni starom brendu.

Kao rezultat toga, Intesa Sanpaolo svoju osnovnu kompjutersku tehnologiju zamjenjuje infrastrukturom u oblaku i ulaže 5 milijardi eura u digitalnu transformaciju, koja uključuje zapošljavanje i prekvalifikaciju 4.000 ljudi.

Ključni elementi digitalne transformacije Intesa Sanpaolo grupe su mašinsko učenje i veštačka inteligencija (AI). Stavljanje tehnologije u srce novog poslovnog plana Intesa Sanpaolo pomaže privlačenju novih ljudi, što će dodatno potaknuti poslovanje.

„Promena je pokretačka snaga našeg poslovanja“, kaže Proverbio. “Kada je objavljen novi plan, nivo entuzijazma u našoj organizaciji bio je fantastičan i Carlo Messina, izvršni direktor Intesa Sanpaolo, rekao je da smo ovdje da gradimo banku u narednih 20 godina.”

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri