Intesa Sanpaolo Banka podržala rad udruženja Dajte nam šansu

Intesa Sanpaolo Banka podržala rad udruženja Dajte nam šansu

Intesa Sanpaolo Banka kroz svoje ovogodišnje donacije potpomogla je rad više udruženja koja se prvenstveno bave pomoći ranjivim kategorijama stanovništva u BiH. Tokom ove sedmice Stefano Borsari, član Uprave Intesa Sanpaolo Banke i Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije, posjetili su Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju Dajte nam šansu, te im uručili donaciju u vidu pomoći za neometano funkcionisanje Udruženja.

Dajte nam šansu pruža jedinstveni skup usluga podrške porodicama djece i osobama s invaliditetom kada je u pitanju mentalno zdravlje, socijalna integracija i pravna zaštita. Od 2014. godine ovo udruženje je svoje centre podrške osim u Sarajevu otvorilo i u drugim gradovima (Banja Luka, Foča, Zenica, Trebinje i Zavidovići), te danas njihove usluge koristi više od 1100 porodica.

Dajte-nam-sansu-Intesa-Sanpaolo-Banka-donacija-small

“Intesa Sanpaolo grupacija se, a s tim u vezi i Intesa Sanpaolo Banka BiH, rado odaziva na svaku vrstu podrške kada je djelovanje određenih udruženja u pitanju, a sve u cilju kako bi se olakšao rad organizacija ili udruženja kojima je pomoć najpotrebnija. Ove godine smo se odlučili za finansijsku podršku rada udruženja Dajte nam šansu, te na taj način osposobiti neometano funkcionisanje njihovog mobilnog tima u Sarajevu”, saopštili su iz Intesa Sanpaolo Banke.

Mobilni tim Udruženja predstavlja terensku podršku u domu porodice – za porodice, koje nemaju mogućnosti napuštati dom zbog visokog stepena invaliditeta djeteta/osobe, kombinovanih poteškoća, lošeg psihofizičkog stanja roditelja, arhitektonskih prepreka i slično, organizira se mobilni tim sastavljen od stručnjaka, te edukovanih volontera u zavisnosti od potrebe porodice. Na adresi porodice, pružaju se usluge podrške slično kao u Servisnim centrima, što znači psihološka podrška članovima porodice, individualni rad s djetetom/osobom s poteškoćama u razvoju, briga o djetetu/osobi s poteškoćama u razvoju kako bi se roditelju omogućilo slobodno vrijeme, te informativno-pravna podrška.

Intesa Sanpaolo Banka ulaže velike napore kako bi doprinijela lokalnoj zajednici kroz svoju politiku društveno odgovornog poslovanja (CSR).

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri