Intesa Sanpaolo prva u Evropi za odnose s investitorima

Intesa Sanpaolo prva u Evropi za odnose s investitorima

Milano, 7. septembar 2023. – Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Evropi za odnose s institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, te za ESG (okolišne, društvene i upravljačke) aspekte, prema listi specijalizirane istraživačke kompanije Institutional Investor za 2023. godinu.

U evropskom bankarskom sektoru Carlo Messina najbolji je CEO već šestu godinu otkako je prije osam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove i institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Upravni odbor Intese Sanpaolo drugu godinu zaredom zauzeo je prvo mjesto među evropskim bankama na novoj rang listi uvedenoj prošle godine.

Stefano Del Punta je najbolji CFO već sedmu godinu; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, šestu je godinu najbolje rangiran; Marco Delfrate prvi je na listi stručnjaka za odnose s investitorima, već šestu godinu; Intesa Sanpaolo također je četvrtu godinu prva za ESG aspekte među evropskim bankama.

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor – koje se temelje na širokoj anketi provedenoj među više od 1.600 institucionalnih investitora i finansijskih analitičara – naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za talijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Također, prepoznaju kvalitetu glavnog izvršnog direktora i menadžerskog tima Grupe, koje investitori i finansijski analitičari već dugo smatraju evropskim vrhom.

Institutional Investor neovisni je pružatelj usluga istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa snažan ugled među institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima.

“Kontinuirano priznanje financijske zajednice – što nas ponovno svrstava na vrh u Evropi – izvor je velikog ponosa za sve u Intesi Sanpaolo. Investitori i analitičari cijene našu sposobnost da pružimo snažne i održive rezultate i realiziramo inovativne projekte koji se pretvaraju u značajno stvaranje vrijednosti i distribuciju, zajedno s našom velikom osjetljivošću za pitanja ESG-a. Sve je to zahvaljujući jasnoj industrijskoj viziji, vrlo snažnom i kohezivnom upravljačkom timu i predanosti 100.000 naših ljudi, kojima sam najdublje zahvalan. Vjerujemo da su transparentnost i odgovorna finansijska komunikacija vitalni dio kontinuiranog dijaloga sa svim našim dionicima”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri