Dvostruka tranzicija malih i srednjih preduzeća (SME): Digitalizacija i održivost na paralelnom putu

Dvostruka tranzicija malih i srednjih preduzeća (SME): Digitalizacija i održivost na paralelnom putu

Intesa Sanpaolo organizuje novu seriju NetworkTalks događaja na kojoj će se otkriti koje su to glavne mogućnosti koje nude transformativni trendovi koji svijetu proizvodnje daju novi oblik.

Uvodničar i moderator:

Francesco Mascolo, direktor Odjela za institucionalne poslove međunarodnih banaka podružnica (ISB)Institucionalni poslovi i eksterna komunikacija ISB Intesa Sanpaolo

Pozdravni govor:

Giuseppe Ferraro, direktor Odjela pravnih lica i SME, Sektor međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo (ISBD)

Teme i govornici:

Borba protiv zeleno-smeđeg paradoksa.

Dvostruka tranzicija i implikacije po mala i srednja preduzeća (SME)

Maurizio Massaro, vanredni profesor na Smjeru računovodstva i digitalnog menadžmenta, Odsjek menadžmenta pri Univerzitetu Ca'Foscari u Veneciji

Kako održivost učiniti održivom za mala i srednja preduzeća (SME)

Alice Grittini, menadžer za održivost i direktor Odjela pdrživog razvoja, Sektor međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo (ISBD)

Novonastali digitalni trendovi za pravna lica i SME

Emanuele Veratti, partner i voditelj digitalnih praksi u Bain & Clompany

Industrijski pristup digitalizaciji: kako banke mogu pružiti podršku

Daniela Blandino, direktorica Odjela poslova sa SME klijentima i komercijalnih bankarskih proizvoda, Sektor međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo (ISBD)

Nakon svih izlaganja uslijedit će Pitanja & odgovori (Q&A)

Intesa Sanpaolo i Intesa Sanpaolo Banka BiH sa zadovoljstvom Vas pozivaju na online event koji će se fokusirati na mala i srednja preduzeća (SME) na kojem će se između ostalog govoriti kroz kakve procese prolaze takve kompanije u procesima svoje digitalne transformacije. 

Ovaj event je dio serije “Networking Talks” koja objašnjava glavne poslovne tendencije i razvoj na tržištima iz ugla stručnjaka.

“Networking Talks” organizuje Sektor međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo s ciljem pružanja informacija i educiranja o relevantnim institucionalnim i poslovnim temama.

Pridružite nam se 17. aprila/travnja od 14:30 do 16:00 sati.

Zvanični jezik:  engleski (uz dostupne titlove na engleskom).

Registrujte se na linku.

Upute za registraciju dostupne su na linku, kao i upute za postavku titlova.

O Network Talks:

ŠTA? Ciklus live streaming događaja posvećenih institucionalnim i poslovnim temama, kao i temama od najvećeg interesa unutar Intesa Sanpaolo Grupe.

ZAŠTO? Inicijativa koja je definisana s ciljem da ojača percepciju u Italiji o internacionalnosti Intesa Sanpaolo i da istovremeno poveća svijest o pripadnosti velikoj međunarodnoj Grupi kroz ISBD.

KAKO? Online događaji mogu uključiti publiku u rasponu od najvišeg menadžmenta do klijenata supsidijarnih banaka, ovisno o temi i govornicima.

Posebna pažnja biti će posvećena kreiranju sadržaja koji će razviti poslovne mogućnosti, stvoriti industrijsku kulturu i kvalifikovane informacije.

Vaša Intesa Sanpaolo Banka.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri