Jedan novi tekući račun = Jedno novo drvo

Jedan novi tekući račun = Jedno novo drvo

Jedan novi tekući račun = Jedno novo drvo

Danas se širom svijeta obilježava Dan planete Zemlje, a tim povodom, treću godinu zaredom Intesa Sanpaolo Banka pokreće akciju “Zajedno za naše šume VOL. 3” koja je namijenjena svim novim klijentima Banke koji se upravo kod nas odluče otvoriti svoj tekući račun.

S tim u vezi za svaki novootvoreni račun koji klijenti realiziraju u periodu 22.4. – 1.10.2024. godine, Banka će u ime tog klijenta posaditi jednu novu sadnicu. Sadnja će se realizirati na mjestima gdje je požarom, erozijom ili drugim nepogodama šuma uništena, a sve u cilju kako bi se „pluća“ naše države što više oporavila, jer svaka nova sadnica je važna.

Akcija će biti realizirana u saradnji sa šumskim preduzećima koja egzistiraju u BiH, a na lokalitetima koji će se utvrditi početkom oktobra/listopada, kada akcija bude okončana, nakon čega će Banka zajedno sa svojim volonterima izaći na lokacije i posaditi onoliko sadnica koliko bude otvorenih računa u iznad navedenom periodu.

U Bosni i Hercegovini svake godine kako zbog nemara pojedinaca – požarima, tako i zbog sve učestalijih šumskih krađa nestaju ogromne količine šume. Svjedoci smo da BiH, nažalost, veoma često bude u vrhu ljestvice kada je zagađenje zraka u pitanju, stoga je neophodno da svi zajedno ulažemo u ozelenjavanje naše države gdje god za to postoji mjesto, kako na planinama tako i u samim gradovima, jer za čistiji zrak, biljke su spas.

Šta ćemo saditi?

Četinari:

Bor, Smrča, Jela, Smreka

Listopadno:

Hrast, Javor

Čekamo vas.

Za više informacija o Tekućem računu posjetite link.

Svaki korak je važan.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri