alt=”Kartično poslovanje” title=”Kartično poslovanje”/>

Kartično poslovanje

Business kartice Intesa Sanpaolo Banke.

Prednosti

VISA Business Electron debitna kartica.

Sigurno korištenje kartica.

American Express Gold Business Card.

Decoration image

VISA Business Electron debitna kartica

Ukoliko imate otvoren transakcijski račun  u Intesa Sanapolo Banci d.d. BiH možete postati korisnik VISA Business Electron kartice. VISA Business Electron kartica je međunarodna debitna kartica, uz mogućnost  korištenja na POS terminalima i bankomatima, u okviru sredstava na vašem transakcijskom računu, odnosno možete vršiti bezgotovinsko plaćanje roba i usluga, isplatu gotovine u zemlji i inostranstvu, u okviru ugovorenog limita potrošnje.

Pristupnicu za VISA Business karticu možete preuzeti u filijalama/poslovnicama Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH ili preuzeti ovdje.

Decoration image

American Express Gold Business Card

American Express Gold Card omogućava vam plaćanje na više od milion odabranih prodajnih mjesta u više od 200 zemalja svijeta. Da bi postali korisnik American Express Gold Business kartice popunite pristupnicu koju možete preuzeti ovdje (dodatni korisnik) ili u vama najbližoj filijali/poslovnici Banke.

Pogodnosti uz korištenje American Express Gold Business kartice

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

Kao korisnik American Express kartice osigurani ste za vrijeme putovanja u inostranstvo za slučaj trajne invalidnosti ili smrti uzrokovane nesretnim slučajem.

Putno osiguranje

American Express Gold Business Card omogućava vam bezbrižno i sigurno putovanje u inostranstvo uz putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljage i otkazivanje ili kašnjenje leta.

Uslov za korištenje prava iz osiguranja je da je korišten javni (licencirani) prevoz i da je karta kupljena American Express Gold Business Card.

My Account

Uslugom My Account omogućavamo: pregled i ispis računa iz prethodnih razdoblja pregled nefakturiranih troškova. Također, pripremili smo Pregled prodajnih mjesta – pretraživanje po mjestu, tipu ili nazivu traženog prodajnog mjesta.

Beskontaktno plaćanje 

Kartica se odlikuje najsavremenijom chip tehnologijom i podržava mogućnost beskontaktnog plaćanja na prodajnim mjestima, koja imaju oznaku „beskontaktne transakcije“ i prihvat American Express kartice. Ukoliko je iznos kupovine manji ili jednak 30,00 KM, dovoljno je karticu prisloniti beskontaktnom čitaču kartica, bez potrebe za potpisom potvrde (slipa) o izvršenoj transakciji.

3D Secure program 

Kartica podržava i sigurnu online kupovinu uz 3D Secure program. Prilikom plaćanja na internetu u obavezi ste unijeti jednokratni kod koji ćete dobiti putem SMS poruke na broj mobilnog telefona koji ste prijavili Banci.

 

 

Za korisnike svih American Express kartica Intesa Sanpaolo Banke

Booking.com

americanexpress

Do 12% popusta na odabrane hotele putem aplikacije Booking.com. Rezervacije se trebaju izvršiti putem sljedećeg linka: https://experiences.global/travel/booking. Popusti se odnose samo na hotele označene žutom bojom.
Kako biste uspješno rezervisali svoj hotel, molimo vas da obratite pažnju na sljedeće:

1) VPN bi uvijek trebao biti isključen, ako ne možete isključiti VPN na vašem poslovnom računaru, koristite vaš privatni računar.

2) Lakše je pronaći popuste u velikim gradovima. Ako je destinacija mala ili izolirana, neće biti mnogo opcija što je očekivano.

3) Ako želite uporediti cijene između American Express stranice i Booking.com regularnog web mjesta, bitno je da odabere hotel i sobu. Tek na posljednjoj stranici moći će vidjeti poreze i naknade. Zato je važno napraviti poređenje na osnovu stranice za plaćanje, a ne na pretraživanju.

4) Na primjer, možete započeti svoj test traženjem lokacije “Madrid”, “London” ili “New York”. Moći ćete vidjeti mnoge hotele označene žutom bojom. Ali ako tražite “Caraíva” – malo selo u Brazilu, neće biti hotela s popustom.

Više informacije možete pronaći na: https://experiences.global/travel/booking

 

 

Za korisnike AMERICAN EXPRESS Gold kartica Intesa Sanpaolo Banke

Red by Durfy

Pridružite se RED by Dufry i uživajte u popustima na aerodromima i šire.

AMEX-Dufry-IGPost-01-2

 

Odaberite svoju zemlju i unesite prvih 6 brojeva s vaše American Express kartice. Ukoliko su podaci ispravno uneseni, bit ćete preusmjereni na web stranicu Dufry. Nakon što završite proces registracije, možete početi istraživati ​​ RED BY DUFRY pogodnosti korištenjem generisanog QR koda ili preuzmite aplikaciju RED BY DUFRY na svoj uređaj i uživajte u potpunom iskustvu.

Pogodnostima Red by Durfy možete pristupiti preko stranice: https://www.experiences.global/travel/dufry

Ova pogodnost vrijedi do kraja 2022. godine!

 

Sigurnost kupovine

Putujte bezbrižno i sigurno uz American Express® Gold Business Card! Svaki korisnik kartice osiguran je kod Triglav osiguranja bez plaćanja dodatne naknade:

  • putno zdravstveno osiguranje
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  • osiguranje u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljage i otkazivanje ili kašnjenje leta

Uslov za korištenje prava iz osiguranja je da je korišten javni (licencirani) prevoz i da je karta kupljena American Express Gold Business Card.