American Express

Gold Business kartica

American Express Gold Business kartica

American Express Gold Card omogućava vam plaćanje na više od milion odabranih prodajnih mjesta u više od 200 zemalja svijeta.

Kako postati korisnik

Kako postati korisnik

Da bi postali korisnik American Express Gold Business kartice popunite pristupnicu koju možete preuzeti ispod ili u vama najbližoj filijali/poslovnici Banke.

Korisnik

Dodatni korisnik

Pogodnosti uz korištenje

Pogodnosti uz korištenje

Pogodnosti uz korištenje American Express Gold Business kartice

Osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

Kao korisnik American Express kartice osigurani ste za vrijeme putovanja u inostranstvo za slučaj trajne invalidnosti ili smrti uzrokovane nesretnim slučajem.

Putno osiguranje

American Express Gold Business Card omogućava vam bezbrižno i sigurno putovanje u inostranstvo uz putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljage i otkazivanje ili kašnjenje leta.

Uslov za korištenje prava iz osiguranja je da je korišten javni (licencirani) prevoz i da je karta kupljena American Express Gold Business Card.

My Account

Uslugom My Account omogućavamo: pregled i ispis računa iz prethodnih razdoblja pregled nefakturiranih troškova. Također, pripremili smo Pregled prodajnih mjesta – pretraživanje po mjestu, tipu ili nazivu traženog prodajnog mjesta.

Beskontaktno plaćanje 

Kartica se odlikuje najsavremenijom chip tehnologijom i podržava mogućnost beskontaktnog plaćanja na prodajnim mjestima, koja imaju oznaku „beskontaktne transakcije“ i prihvat American Express kartice. Ukoliko je iznos kupovine manji ili jednak 30,00 KM, dovoljno je karticu prisloniti beskontaktnom čitaču kartica, bez potrebe za potpisom potvrde (slipa) o izvršenoj transakciji.

3D Secure program 

Kartica podržava i sigurnu online kupovinu uz 3D Secure program. Prilikom plaćanja na internetu u obavezi ste unijeti jednokratni kod koji ćete dobiti putem SMS poruke na broj mobilnog telefona koji ste prijavili Banci.

Sigurnost kupovine

Sigurnost kupovine

Putujte bezbrižno i sigurno uz American Express Gold Business Card! Svaki korisnik kartice osiguran je kod partnerske osiguravajuće kuće bez plaćanja dodatne naknade:

  • putno zdravstveno osiguranje
  • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  • osiguranje u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljage i otkazivanje ili kašnjenje leta

Uslov za korištenje prava iz osiguranja je da je korišten javni (licencirani) prevoz i da je karta kupljena American Express Gold Business Card.