STOGODIŠNJAK MEHMED FERIZ IZ HRASNICE NAJSTARIJI KLIJENT INTESA SANPAOLO BANKE BIH

STOGODIŠNJAK MEHMED FERIZ IZ HRASNICE NAJSTARIJI KLIJENT INTESA SANPAOLO BANKE BIH

Dedo Mehmed Feriz  napunio je 100 godina

Jedan od najstarijih stanovnika u BiH Mehmed Feriz, koji je u februaru ove godine napunio 100 godina, dugogodišnji je klijent Intesa Sanpaolo Banke BiH. Dedo Mehmed, iako stogodišnjak, čiji životni put nije bio nimalo lak, još uvijek je dobrog zdravlja i svakog 20-og u mjesecu dolazi u poslovnicu Ilidža da bi uzeo svoju skromnu invalidninu.

Šef poslovnice Ilidža Mustafa Hatić  saznao je da je Mehmed  15.02.2013. godine napunio 100 godina i tim povodom Banka je odlučila da prigodnim poklonom obraduje svog najstarijeg klijenta.

Stogodišnjak Mehmed Feriz i šef poslovnice Ilidža Mustafa Hatić ispred kuće u Hrasnici.

Dedo Mehmed živi sam u Hrasnici,  u kući koju su njegovi sinovi napravili davno prije posljednjeg rata u BiH. Mnogo godina prije dolaska u Hrasnicu, dedo Mehmed je imao svoj vlastiti mlin u selu blizu Rogatice. Nažalost zbog rata dedo Mehmed je morao da napusti svoje imanje i 1993. godine  opasnim putem stigne na područje Sarajeva. 

Supruga mu je umrla, jedan sin poginuo u  ratu, a drugi živi na Grbavici, tako da Mehmed uglavnom dane provodi sam i obavlja najnužnije kućanske poslove. S obzirom da u kući provodi i najviše vremena Banka je odlučila da nabavi novi štednjak, i uredi prizemlje kuće u kojoj boravi.

Stogodišnjak je predstavnike Banke, koji su došli da ga posjete, dočekao na nogama i vrlo raspoložen za razgovor. Kaže da je vrlo obradovan pažnjom Banke, a posebno novim štednjakom na drva.

Stogodišnjak Mehemd Feriz svakog mjeseca dolazi u Banku da podigne penziju

Komšija Himzo koji obilazi dedu Mehmeda, donosi ručak, pomogne oko drva i redovno autom prevozi stogodišnjaka na Ilidžu, kaže da on uvijek insistira da sam sve obavi na šalteru u banci.

Zaposlenici poslovnice Ilidža uvijek rado usluže svog najstarijeg klijenta i porazgovaraju s njim. Intesa Sanpaolo Banka BiH je sigurno jedina banka u BiH  čije usluge koristi i redovno posjećuje poslovnicu stogodišnjak dobrog zdravlja.

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri