• No suggestions

Visa Platinum kartica

Kartica posebna po svemu!

Zašto ćete je voljeti

Usluga ličnog asistenta

Visa Concierge - Ostvarite vaše ideje uz pomoć ličnog asistenta

Putno zdravstveno osiguranje

Svako putovanje sa Visa Platinum karticom je bezbrižno

LoungeKEY usluga

Koristite poslovne salone na aerodromima širom svijeta.

alt
Beskontaktno plaćanje uz
Visa Platinum kartica
 • Visa Concierge - Usluga ličnog asistenta
 • Putno zdravstveno osiguranje za cijeli svijet
 • Besplatan ulazak na aerodromske salone u okviru LoungeKEY usluge
 • Podizanje gotovine bez naknade na bankomatima Banke i Intesa Sanpaolo Grupe
Google Pay

Dobrodošli u svijet platinum pogodnosti!

Vi zaslužujete poseban tretman. Sa jedinstvenom Visa Platinum debitnom karticom Intesa Sanpaolo Banke takav tretman i dobijate.

Po čemu je posebna ova kartica i zašto je prestižna? Najjednostavniji i najistinitiji odgovor na ovo pitanje je – Visa Platinum kartica je posebna po svemu. Od putovanja do kupovine, od osiguranja do uživanja u VIP tretmanu krojenom baš po Vašoj mjeri. Nijedno ranije korisničko iskustvo ne nalikuje raskošnoj udobnosti koju će ova kartica pružiti. Osjetite viši nivo usluga i pogodnosti koje su dostupne samo odabranim klijentima.

Ostvarite vaše ideje uz pomoć ličnog asistenta

Korisnici Visa Platinum kartica imaju mogućnost da riješe svoje svakodnevne zahtjeve na brz i jednostavan način uz Visa Concierge uslugu.

Visa Concierge usluga u okviru Visa Chat-bot predstavlja virtualnog asistenta koji vam stoji na raspolaganju za informacije, preporuke ili asistenciju za svakodnevne zahtjeve i organizaciju 24/7 gdje god da se nalazite, u zemlji ili inostranstvu. Visa Chat-bot omogućava i da saznate sve o prednostima svoje kartice na jednom mjestu, te načinu ostvarivanja određenih pogodnosti.

Concierge usluga je besplatna, dok troškove kupovine zatraženih proizvoda ili usluge plaćate sa Platinum karticom.

Korisnici kartica mogu komunicirati sa ličnim asistentom putem Chat-bot podrške u okviru Viber ili Telegram aplikacije na lokalnom i engleskom jeziku. Visa Chat-bot otvara novi nivo interakcije sa vašom Visa Platinum karticom, te omogućava jednostavan i bezbjedan pristup potrebnim informacijama i odgovor na bilo koje pitanje.Svi aktivni korisnici Visa Platinum kartica će dobiti poruku dobrodošlice putem SMS ili Viber poruke za aktivaciju Visa Concierge usluge. Uputstvo za aktivaciju Concierge usluge u okviru Chat-bot dostupno ovdje.

Potrebna vam je pomoć prilikom svakodnevnih aktivnosti, rođendana, putovanja ili izvanrednih situacija? Vaš lični asistent će se pobrinuti za to bez obzira da li se nalazite u zemlji ili inostranstvu.

Više informacija o ovoj pogodnosti potražite na linku.

Svako putovanje sa Visa Platinum karticom je bezbrižno

Kada putujete, osiguranje je jedna od najvažnijih stvari koje možete ponijeti sa sobom. Zato smo za vas, sa našim partnerom Uniqa osiguranjem, uz Visa Platinum karticu, obezbijedili osiguranja za bezbrižna i sigurna putovanja.


Putno zdravstveno osiguranje za cijeli svijet

Prilikom putovanja u inostranstvo na raspolaganju vam je putno zdravstveno osiguranje koje važi u cijelom svijetu i kojim su pokriveni nepredviđeni nezgodni slučajevi tokom vašeg boravka u inostranstvu. Ukoliko zatreba, pokriva medicinsku pomoć i asistenciju u inostranstvu u slučaju iznenadne bolesti ili nesretnog slučaja, troškove bolničkog liječenja za vrijeme putovanja i hitne medicinske pomoći za povrede nastale kao posljedica rekreativnog bavljenja sportovima (skijanje i drugi sportovi). Svi ovi benefiti su na raspolaganju i članovima vaše najuže porodice, za neograničen broj službenih i privatnih putovanja, sa maksimalnim trajanjem jednog putovanja do 15 dana. 

Detaljnije informacije o uslovima osiguranja možete pronaći ovdje


Osiguranje u slučaju gubitka ili kašnjenja prtljage i otkazivanje ili kašnjenje leta

Kupovinom avionskih karata putem Visa Platinum kartice ostvarujete pravo na osiguranje u slučaju kašnjenja ili otkaza leta, propuštene konekcije ili gubitka prtljage. Više informacija o ovim pogodnostima i uslovima korištenja saznajte na linku: www.cardholderbenefitsonline.com.

Rezervisano za odabrane – LoungeKEY usluga

Često putujete širom svijeta, zato je bitno da aerodrom za Vas bude oaza mira, gdje se u udobnoj fotelji možete opustiti i pripremiti za nastavak putovanja. Ova kartica Vam otvara vrata više od 1.200 LoungeKey poslovnih salona na aerodromima širom svijeta.

Za više informacija kreirajte svoj račun na www.loungekey.com web stranici putem linka ili preuzmite LoungeKey aplikaciju sa marketa Google Play ili App Store.

Prije putovanja posjetite LoungeKey stranicu ili skinite aplikaciju, te izvršite pretragu dostupnih poslovnih salona i provjerite sve pogodnosti istih, jer se razlikuju na aerodromima širom svijeta.

Za ulazak je potrebna Visa Platinum kartica, boarading pass (karta) i identifikacioni dokument (pasoš). Ime klijenta na kartici, karti i dokumentu koji potvrđuje identitet mora se podudarati.

U toku svake kalendarske godine imate pravo na dva besplatna ulaska, nakon čega se svaki naredni naplaćuje u iznosu od 32$* po ulasku.

Ulasci nisu ograničeni, kao i uvođenje gostiju, ali u tom slučaju se isti naplaćuju direktno sa korisnikove Visa Platinum kartice.

*U skladu sa globalnom izmjenom LoungeKey cjenovnika, povećana je komercijalna cijena za posjetu LoungeKey salonu sa postojećih 32$ na 35$. Nova cijena stupa na snagu od 01.10.2023. godine.

Sigurnija i bezbrižnija kupovina

Imate privilegiju da prilikom kupovine budete opušteniji od drugih. Kupite šta poželite sebi ili dragoj osobi, platite Visa Platinum karticom Intesa Sanpaolo Banke i od tog trenutka u narednih 90 dana ne morate da brinete o eventualnim oštećenjima, krađi ili gubitku kupljenog proizvoda.

Predmet vaše kupovine biće osiguran kako kod vas, tako i kod osobe kojoj poklanjate, ukoliko nije pokriven drugim garancijama, uz sačuvan originalni račun i u okviru određenih novčanih limita u pogledu cijene i iznosa pokrića.

Više informacija o ovim pogodnostima i uslovima korištenja saznajte na www.cardholderbenefitsonline.com.

Tokom putovanja u inostranstvo stalno dostupna stručna podrška

Za bilo koje medicinsko ili pravno pitanje, uz Visa Platinum karticu na raspolaganju su vam stručni timovi za vaše potrebe iz ovih oblasti dok ste u inostranstvu, od telefonskih medicinskih savjeta, hitne medicinske pomoći i informacija o vakcinaciji i medicinskim centrima u zemlji u koju putujete, kao i pravnih konsultacija i tumačenja. Visa operateri nude i usluge u slučaju gubitka kartice tokom putovanja, kao što je blokada kartice za 30 minuta, slanje nove kartice, te organizuju hitnu isplatu gotovine na 270.000 lokacija širom svijeta.

Sve navedeno vam je dostupno 24/7 kad god vam zatreba, putem poziva na broj telefona: +1303 967 1090.

Više informacija kao i besplatne brojeve za kontaktiranje operatera, a u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite, možete pronaći putem web stranice: www.cardholderbenefitsonline.com

Posebni popusti za kupovinu Visa Platinum karticom

Koristite Visa Platinum karticu i uživajte u lokalnim i internacionalnim popustima i pogodnostima kako za kupovinu, tako i za putovanja. Kako se benefiti konstantno proširuju, preporučujemo da pratite aktuelne pogodnosti i popuste putem sljedećih stranica:

Osnovne karakteristike kartice

Osnovne karakteristike kartice

 • Kartica se može ugovoriti uz tekući račun 
 • Beskontaktno plaćanje i podizanje gotovine na bankomatima
 • Redovno plus dodatno prekoračenje* po tekućem računu
 • Kupovina do 12 rata bez kamata i naknada na odabranim prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini
 • Kupovina do 12 rata bez kamate putem SMS poruke na prodajnim mjestima u zemlji i inostranstvu
 • Podizanje gotovine uz otplatu do 12 rata na POS uređajima u svim poslovnicima i na bankomatima Banke u BiH 
 • Podizanje gotovine bez naknada na preko 10.000 bankomata Intesa Sanpaolo Grupe u zemlji i inostranstvu 
 • Sigurna online kupovina uz 3D Secure code za potvrdu transakcija
 • Dnevni limit za kupovinu iznosi do 7.000 KM, a za podizanje gotovine na bankomatima do 2.000 KM

*Vlasnicima tekućeg računa koji već koriste redovno prekoračenje, Banka može odobriti korištenje dodatnog prekoračenja u visini do maksimalno dvije trećine redovnog prekoračenja, koje se koristi za kupovinu na rate i podizanje gotovine na POS uređajima u svim poslovnicama Banke u BiH.

Za više informacija obratite se na:

Za više informacija obratite se na:

 • e-mail stanovnistvo@intesasanpaolobanka.ba 
 • besplatni info telefon 080 020 307
 • na broj telefona +387 33 497 657 dostupan za pozive u zemlji i inostranstvu 
 • dođite u najbližu poslovnicu Banke