Nagrade za najbolje radove učenika povodom Svjetskog dana štednje

Nagrade za najbolje radove učenika povodom Svjetskog dana štednje

SARAJEVO, 31.10.2018.- U okviru obilježavanja Svjetskog dana štednje Intesa Sanpaolo Banka BiH je na području Filijale Zenica organizovala takmičenje dječijih radova za učenike I-V razreda, u kojem je učestvovalo 30 škola i 630 djevojčica i dječaka.

Žiri sastavljen od zaposlenika Banke od pristiglih likovnih i literarnih radova, koji su bili šifrirani, u uži izbor odabrao je 63, a  najboljim su proglašena tri.

Prvo mjesto osvojila je Dalia Kokić,učenica V/2 razreda iz OŠ “Meša Selimović” iz Zenice, drugo mjesto Lamija Kotorić, učenica V/a iz OŠ “Kulin ban” Tešanjka  i treće mjesto učenica Amina Safundžija, V/1 razreda OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” iz Kaknja.

“Za prvonagrađeni rad Intesa Sanpaolo Banka BiH obezbjeđuje plaćanje ekskurzije  za cijeli razred u iznosu do 1.500 KM. Druga nagrada su kompleti pernica za cijeli razred, a učenici iz razreda trećenagrađene biće gosti jedne od poslovnica Intesa Sanpaolo Banke BiH”, kazao je direktor Filijale Zenica Enes Zukić na svečanosti proglašenja najboljih radova.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje djeca koja pohađaju Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju iz Sarajeva bili su takođe gosti Banke.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je i putem društvenih mreža promovisala značaj štednje u stvaranju boljih uslova za život i rad djece i odraslih.

Grupa Intesa Sanpaolo, u čijem je sastavu Intesa Sanpaolo Banka BiH, obilježila je različitim aktivnostima i edukativnim sadržajima sedmicu štednje  u svim državama gdje ima svoje banke-kćerke. Ova međunarodna inicijativa Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu provodi se već nekoliko godina pod motom “Umjetnost štednje” i jedan je od značajnih projekata društvene odgovornosti.


Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri