INTESA SANPAOLO BANKA PROGLASILA POBJEDNIKE TAKMIČENJA ZA STUDENTE CS UNIVERSITY AWARD

INTESA SANPAOLO BANKA PROGLASILA POBJEDNIKE TAKMIČENJA ZA STUDENTE CS UNIVERSITY AWARD

Novčane nagrade i certifikati za najbolje radove

SARAJEVO, 12.04.2011.- Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH na ceremoniji održanoj juče u Sarajevu proglasila je pobjednike takmičenja za studente u projektu CS University Award, u okviru kojeg su učesnici  davali prijedloge za poboljšanje bankarskih usluga.

Pobjednici iz oblasti implementacije su: Melisa Prolaz, studentica Ekonomskog fakulteta, Univerzitet u Sarajevu i Adnan Crnica student Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology.

Pobjednici iz oblasti inovacije su: Jasmina Mrkonja, studentica Ekonomskog fakulteta, Univerzitet u Sarajevu  i Faruk Jažić student Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology.

Četvoro studenata čiji su radovi od stručne komisije proglašeni najboljim uz certifikat su dobili i novčane nagrade u vrijednosti od po 750 KM, jednomjesečnu  plaćenu praksu u Intesa Sanpaolo Banci, kao i pravo na učešće u daljem takmičenju na nivou međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo.

Ostalih 8 učesnika dobili su certifikat i novčanu nagradu u iznosu od po 250 KM. 

Direktor Sektora poslova  sa stanovništvom Intesa Sanpaolo Banke Amir Termiz prilikom dodjele certifikata istakao je da je Komisija imala veoma težak zadatak da izabere najbolji prijedlog unapređenja i inovacije bankarskih usluga, a njihov kvalitet potvrđuje i činjenica da se u Banci već razmatraju ideje koje su prezentirane na ovom takmičenju.

Direktorica HR-a Intesa Sanpaolo Banke  Edina Smajović uputila je čestitke svim učesnicima i izrazila nadu da će ovi studenti u budućnosti biti dio tima Intesa Sanpaolo Banke.

Ceremoniji dodjele nagrade sa Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology prisustvovali su prof. dr Ejup Ganić i prof. Nermin Oruč.

Mogućnost za učestvovanje u ovom međunarodnom projektu čiji je slogan “vaše ideje čine nas boljim” ovaj put su imali studenti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology. Od svih prijavljenih kandidata sa ova dva fakulteta odabrano je 12 studenta koji su radili u timovima po dvoje i pripremali radove prema propozicijama takmičenja.

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH je članica međunarodne grupe Intesa Sanpaolo, a projekat nagrađivanja studenata se već provodi i u drugim bankama članicama širom jugoistočne Evrope. Pobjednici u bankama članicama Grupe Intesa Sanpaolo će učestvovati u finalnom izboru najboljeg projekta implementacije i inovacije bankarskih usluga, koji će se održati u Milanu.

Predviđeno je da se takmičenje za CS  University Award održi i iduće godine.  

Profesionalno usavršavanje

Dinamično i motivirajuće
okruženje

Izazovne projekte

Mogućnost napretka
u karijeri